Re: student DPP do 10 tis.
Nic mu nedlužíme, slevy se načetli, tím pádem výsledná daň byla nulová, jen mne zajímá, kam ho zahrnout, jestli do vyúčtování srážkové, či zálohové, když v systému máme u něj nastaveno srážkovou..omlouvám se, nikdy jsem studenta takto nezaměstnávala, proto nevím, jak se postupuje i co se týče zdaňování....děkuji
Právě program Duel mi to dovolil, mám tam příznak S jako srážková, ale je odečtena sleva... v každém případě výsledná daň vyšla nulová, takže nemusím žádat o převod částky na jiný účet.. ale nevím, jak to chodí u studentů...jestli mu budu dělat výpočet daně..pač nárok na poplatníka má celý rok...nevím ..a děkuji za reakci
Nepožádal, neměl jiný příjem, je to 16 letý klučina, který neví vůbec co daně jsou :D, jen mi jde o to, abych to měla v účtu v pořádku a jeho o nic neošidila. Zkrátka, podepsal hlášení, slevy se strhávali - tzn. měl nulovou daň, ve mzdovém listě má příznak S jako daň srážková. Teď nevím, jakým způsobem to dál řešit. I kdyby požádal, tak jestli by z toho něco měl kdybych mu udělala výpočet daně...a do jakého vyúčtování ho zahrnout...omlouvám se, je to takové zmatené, já už nevím která bije, tohle je jen jeden z problémů které letos řeším co se týče vyúčtování :D tak děkuji za reakce
Pokud neměl jiného zaměstnavatele a u vás žádnou daň neplatil, nemá smysl dělat RZD, ze zaplacené nuly se nemá co vracet.
Opravila bych si ten jeden měsíc ve mzdách na zálohovou daň, výsledek je stejný - nula a zahrnula bych DPP do vyúčtování zálohové daně - takže bude vše v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 3. 2018 15:27
Dobrý den, moc prosím o radu, jeden měsíc jsme měli zaměstnaného brigádníka, studenta 15 let, na DPP do tis. , podepsal Prohlášení, ale chybně bylo zdaňováno srážkovou daní. Prosím, co dělat v takovém to případě? Mám to vůbec řešit nebo nechat srážkovou, a více neřešit ? Děkuji!!...