Dobrý den, moc prosím zkušené o radu. Zaměstnanec měl nemocenskou, úraz, způsobený cizí osobou a šetří to policie. Zatím je to v šetření. Nemocenskou má od 19.1.2018. Ale já už jsem mu těch 14 dnů v zaměstnání proplatila. A teď se obávám, že to mám špatně. Že jsem to buď neměla vyplatit vůbec nebo třeba jenom polovinu. Od policie nemám žádný papír zatím. Moc prosím zkušené o radu. Ať vím, jestli mám opravit výplatu za 1/2018. Moc děkuji za odpověď.
Re: Nemocenská-úraz, prosím
OSSZ by Vám měla dát zprávu, zda byl úraz opravdu způsoben úmyslně, ve rvačce atd a vy potom máte právo strhnout zaměstnanci 50% vyplacené náhrady zpětně.
Děkuji za odpověď. Právě že mi volala paní z OSSZ, že ještě nemají pořád vyjádření od policie, která to šetří, tak že mu zatím vyplatí jenom 50% a potom se uvidí. To vyjádření od policie musím žádat i já? Moc děkuji.
Mě to vždy OSSZ zaslala sama. Stal se mi případ, kdy do zápisu o úrazu mi zaměstnanec napsal pohádky a přitom se porval, takže jsem se až zpětně od OSSZ dozvěděla, že jsem měla krátit, projednávala jsem to i s právníkem a zpětně na to máte nárok.
8. 3. 2018 11:34
Dobrý den, moc prosím zkušené o radu.
Zaměstnanec měl nemocenskou, úraz, způsobený cizí osobou a šetří to policie. Zatím je to v šetření. Nemocenskou má od 19.1.2018. Ale já už jsem mu těch 14 dnů v zaměstnání proplatila. A teď se obávám, že to mám špatně. Že jsem to buď neměla vyplatit vůbec nebo třeba jenom polovinu. Od policie nemám žádný papír zatím.
Moc prosím zkušené o radu. Ať vím, jestli mám opravit výplatu za 1/2018.
Moc děkuji za odpověď.