Re: Penzijní pojičtění
---
Milá Anonymní, pokud máte skutečně uzavřeno penzijní pojištění (se státním příspěvkem) podle starého penzijního plánu (zákona), tak Vám skutečně žádná Vámi interpretovaná ztráta nehrozí. V tisku hovořily o jiném produktu - o "soukromém životním pojištění", anebo vše popletly /jak se občas stává/.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
23. 11. 2005 14:46
Chtěla bych se tímto zeptat na následující problém. Mám uzavřeno penzijní pojištění , které bylo uzavřeno již od počátku co PF vznikly, tedy podle starého penzijního plánu. Měsíčně platím 500,-Kč a na konci roku vždy doplatím částku 12 000,-Kč. U svého zaměstnavatele pak uplatňuji daňovový odpočet, který je mi poskytován v částce 12 000,-Kč. Jelikož spořím dle starého penzijního plánu, je možné toto spoření zrušit a naspořenou částku vybrat.V prosinci bych doplatila a v lednu 2006 bych u fondu dala výpověď. Jak jsem se dočetla v nějakém tisku, nesmí se částka vybrat nejdříve v 60 letech. Pokud tomu tak není, musí se podat daňové přiznání a úleva na daních se vrací. Můj názor je takový, že se toto vztahuje na životníí pojištění a informace v tisku byla zavádějící. Prosím a Váš názor. Děkuji.