Re: Odpor proti Příkazu na pokutu ZoET
NB,
zkušenosti naštěstí nemám.
ZoET byl deklarován jako významný pomocník proti krácení daní. Pokud nedošlo ke krácení daně, ale pouze jste odeslal nějakou zbytečnou informaci opožděně, tak v právním státě to můžete vyhrát u soudu.
Ale jste v ČR. Jste v zemi, kde 2/3 soudců ÚS se domnívá, že ZoET je v souladu s ústavou. Zde je šance na nějakou spravedlnost velmi malá.
Jste už v hledáčku FÚ a pokud nebudete "stíhat" ani v budoucnu, tak s podnikáním raději skončete. Tím bude naplněn skutečný cíl ZoET.
Hezký den!
Re: Odpor proti Příkazu na pokutu ZoET
NB,
k odporu nepotřebujete "právnickou tečku". Pouze se tím dostanete do dalšího řízení, které velmi pravděpodobně prohrajete, když máte pouze argument, že "nestíháte".
Je mi podezřelé, že při automatickém odesílání nebude zachována historie objednávek. Chce to asi konzultovat i s jiným programátorem.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 3. 2018 23:22
Mám dotaz.
Podával někdo Odpor proti příkazu na pokutu od FÚ.
Jedna se o opakované porušení ustanovení parag. 18 a 22 ZoET. Nedodržení opakovaného odesílaní 48hod, celkově cca 10 procent účtenek odesílalo se pozděj.
Podklady - analýza s DS a kontrola na městě, moje argumentace - nestihám
Pokuta 5 tis na každé pokladně.
Má cenu podávat Odpor?
děkuji,
NB