Re: nárok na dovolenou?
>Zaměstnankyně je po celý rok 2005 na rodičovské
>dovolené, nemá žádnou loňskou dovolenou. Její roční nárok
>činí 40 dní (učitelka). Uplatnila jsem krácení dovolené
>po neodpracovaných 100 dnech o 1/12 a dále po každých
>22 dnech o 1/12. Každý měsíc jsem se shodovala i s
>programem na výpočet mezd. Ještě v měsíci 9/05 byl můj
>výpočet shodný s programem, nárok se zkrátil o 5/12 na
>23,5 dne. Program mi ale v 10/05 zredukoval počet dní
>dovolené rovnou o 17 dní na 6,5 dne, kdy těchto 6,5 dní
>napsal rovnou do ročního nároku místo původních 40 a
>do krácených dní místo původních 16,5 napsal 0. Je to v
>pořádku? Pokud je na RD od 1.1. tak určitě nárok 0,- Jiná situce by byla kdyby byla část roku na mateřské dovolené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 11. 2005 12:57
Zaměstnankyně je po celý rok 2005 na rodičovské dovolené, nemá žádnou loňskou dovolenou. Její roční nárok činí 40 dní (učitelka). Uplatnila jsem krácení dovolené po neodpracovaných 100 dnech o 1/12 a dále po každých 22 dnech o 1/12. Každý měsíc jsem se shodovala i s programem na výpočet mezd. Ještě v měsíci 9/05 byl můj výpočet shodný s programem, nárok se zkrátil o 5/12 na 23,5 dne. Program mi ale v 10/05 zredukoval počet dní dovolené rovnou o 17 dní na 6,5 dne, kdy těchto 6,5 dní napsal rovnou do ročního nároku místo původních 40 a do krácených dní místo původních 16,5 napsal 0. Je to v pořádku?