Re: Prosííím nějakého právníka
Zaměstnavatel zůstává to ano ale ve smlouvách mají doslova napsáno:"Prac. smlouva nábývá platnosti dnem nástupu do zaměstnání t.j. 22.8.2005 a je platná do 31.12.2005. Dne 1.1. bude se zaměstnancem uzavřena novápracovní smlouva, která se nebude řídit Kolektivní smlouvou a.s. xxx. "
Jedná se tad o nový prac. poměr? Podle mě ano.
Re: Prosííím nějakého právníka
V pracovních smlouvách se uvádí, zda jde o pracovní poměr na dobu určitou nebo na dobu neurčitou. To, že tam máte napsáno, že pracovní smlouva je platná do 31.12. ještě neznamená, že jde o pracovní poměr na dobu určitou, může to třeba jen znamenat, že údaje smluvené v této pracovní smlouvě platí do konce roku a od nového roku bude napsán dodatek s novými údaji.
Jak tedy máte zformulováno, o jaký pracovní poměr jde? A kromě toho je nesmysl, aby se odměňování pracovníků v nějaké firmě řídilo podle kolektivní smlouvy v úplně jiné firmě. V takovém případě jste měli přepsat údaje, které jste chtěli, aby se ne pracovníky vztahovaly, do svého vlastního vnitřního předpisu. Ale jaký vlastně mají pracovní poměr - na dobu určitou nebo neurčitou? Jak je máte nahlášené na sociálce?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
24. 11. 2005 13:45
Dobrý den. Potřebuji právní radu, protože jsem naprostý laik a o některých věcech se mohu pouze domnívat. Jsme malá organizace. Zaměstnali jsme pracovníky z a.s. a oni k nám nastoupili s tím, že pracovní smlouvy měli nové, ale pouze formálně. Bylo v nich uvedeno, že i nadále (přesněji řečeno do 31.12.2005) se pracovní poměry a odměňování bude řídit, jejich kolektivní smlouvou z a.s., kde byli zaměstnáni a že dne 1.1.2006 bude sepsána smlouva nová. Jde mi nyní o to, jestli až s nimi budeme 1.1.2006 sepisovat novou smlouvu s úplně jinými náležitostmi můžeme dát do smlouvy zkušební dobu. Předem moc děkuji za radu.