Re: Doložení VZP příjem ze zaměstnání
Tak to budete muset požádat zaměstnavatele o nějaké potvrzení.
Na VZP pouze vidí, že jste přihlášen jako zaměstnanec, ale kolik za Vás zaměstnavatel odvedl nevidí. Zaměstnavatel posílá jednu částku zdravotního za všechny zaměstnance pojištěné u VZP.
Nestačily by VZP výplatní pásky? tam to musí být vidět.
A není lepší nahlásit zaměstnavali, že si platíte povinné minimum jako OSVČ a oni nemusí srážet z minima?
Re: Doložení VZP příjem ze zaměstnání
Děkuji za reakci. Také mě ty výplatní pásky napadly. Tak já tedy půjdu podruhé s těmi páskami a v létě zaměstnavateli oznámím, že si platím minimum jako OSVČ, budu tím pádem OSVČ jako hlavní celý rok. Zřejmě nejschůdnější řešení. Děkuji moc, pohodový den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
27. 3. 2018 8:46
Dobrý den, prosím o radu. Mám ŽL, v létě jsem však zaměstnán a zaměstnavatel za mě odvádí pojistné na ZP z minima. Tudíž do přehledu pro VZP dávám 9 měsíců OSVČ jako hlavní a 3 jako vedlejší. Abych neměl příp.dluh, tak si platím celoročně zálohy ve výši 1906,--. Teď při podání přehledu po mě chtějí z VZP doložit, že je za mě odváděno ZP z minima. Co mám doložit? Mám jen potvrzení o příjmech do daňového přiznání. Jsem bezradný. Oni to na VZP nevidí, že je za mě placeno? Děkuji všem za pomoc.