Re: zrušení PP
Zrušit PP ve zkuš.době může jak zaměstnavatel tak zaměstnanec.
Zaměstnavatel Vám nemusí podepisovat, že s tím souhlasí. Podala bych písemně radši 3 dny předem a nechala bych si podepsat kopii o převzetí, nebo zašlete zrušení PP doporučeně poštou a budete mít potvrzení o podání.
xxxxxxxx
Podle §58 zák. práce má být písemné oznámení o ZRUŠENÍ pracovního poměru (nikoliv výpověď) doručeno druhé straně zpravidla alespoň tři dny přede dnem, kdy má pracovní poměr skončit ... tak to hodťe na poštu doporučeně, případně s dodejkou.
.... jinak - protože nedostatek písemné formy není sankcionován neplatností tohoto právního úkonu, bylo by i ústní skončení pracovního poměru ve zkuš. době platné --- to jenom cituju z výkladu
.... stejně tak, i když nedodržíte ty tři dny ...
Ale osobně - pro svůj klid, pokud by to nechtěl převzít, .. tak na poštu...
Ano, a pokud se vám to nepovede zaměstnavateli předat, tak s tím dojděte na poštu. Zaměstnavatel se k tomu nemusí vyjadřovat, jen musíte mít v ruce písemný doklad o tom, že jste mu to oznámila - tj. kopii písemné formy zrušení PP.
K tomu mě napadá další otázka pro ostatní chatré hlavy:
Co když zaměstnavatel odmítne podepsat, že kopii převzal a následně pak odmítně převzít i doporučený dopis?
Nevyzvednutý doporučený dopis se bere stejně jako vyzvednutý,ale nikde neni podchyceno jaký je opravdu obsah.Zažila jsem ,že podnikatel poslal prázdnou A4 a mělo to jako znamenat končíš...:o)))Samozřejmě zaměstanec odešel po měsíci práce za kterou měl dostat min. 10000,- čistého se 3500,-...:o(((
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 11. 2005 8:44
Dobrý den,
dnes budu dávat svému zaměstnavatelí výpověď (resp. zrušení PP ve zkušební době).
Jak mám zareagovat, když mi zaměstnavatel nebu chtít tuto výpověď podepsat?
Děkuji za odpověďi!
Petra