Re: Kdo je vlastníkem stromů? Obec je se
Děkuji za odkaz, snažila jsem se to studovat do podrobna a pořád si myslím, že máme vydržovací právo. Zřejmě to bude potřeba dát k soudu. To je jedna otázka, co mě spíš zajímá je to , zda má obec právo pokácet moje nemovité věci, a odvést si je, i když podle nové digitalizace je to na jejím pozemku...
Re: Kdo je vlastníkem stromů? Obec je se
http://www.bpv-bp.com/download/publications/stavitel_vydrzeni_2_2015_mfrpdf.pdf
Když se mi před 25 lety převáděl pozemek do vlastnictví, součástí byl i odhad geodeta, který pozemek se stávajícíma hranicema vyměřil. Po digitalizaci je výměra stejná, jen změnili hranice, takže je zřejmé, že jsem v dobré víře žila s tím, že pozemek je můj tak, až po plot.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
30. 3. 2018 17:03
Dobrý den, prosím o názor. Již 80 let jsme vlastníkem pozemku, prvně moji prarodiče, pak rodiče a nyní 25 let já. Rodiče vysadili na pozemku stromy, když jsem se narodila cca4 40 let. Máme za nimi plot a pak končí a začíná obecní pozemek. Před 2 lety udělala obec digitalizaci a nárokují si část pozemku, kde máme stromy. Nikdy neposlali žádnou písemnou výtku, myslím, že máme vydržovací právo, přesto obec přijela, sundala plot, hodila ho do zahrady, vtrostlé smrky, pokácela a dřevo si odvezla. Porazili vzrostlé stromy, které i ze severu ochraňovali nemovitost a v korunách stromů měli dravci hnízda. Nemohu uvěřit tomu, že zákon toto povoluje, prosím o názory, děkuji,N.