Kdo je vlastníkem stromů? Obec je sebral

• (neregistrovaný)

30. 3. 2018 17:03

Dobrý den, prosím o názor. Již 80 let jsme vlastníkem pozemku, prvně moji prarodiče, pak rodiče a nyní 25 let já. Rodiče vysadili na pozemku stromy, když jsem se narodila cca4 40 let. Máme za nimi plot a pak končí a začíná obecní pozemek. Před 2 lety udělala obec digitalizaci a nárokují si část pozemku, kde máme stromy. Nikdy neposlali žádnou písemnou výtku, myslím, že máme vydržovací právo, přesto obec přijela, sundala plot, hodila ho do zahrady, vtrostlé smrky, pokácela a dřevo si odvezla. Porazili vzrostlé stromy, které i ze severu ochraňovali nemovitost a v korunách stromů měli dravci hnízda. Nemohu uvěřit tomu, že zákon toto povoluje, prosím o názory, děkuji,N.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2018 17:09

.. (neregistrovaný)

Re: Kdo je vlastníkem stromů? Obec je se
      Pro začátek
      https://www.google.cz/search?q=digitalizace+vzali+pozemek&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=7FK-WpOHGcHV8gfkyrP4AQ

• 30. 3. 2018 18:11

N. (neregistrovaný)

Děkuji za odkaz, snažila jsem se to studovat do podrobna a pořád si myslím, že máme vydržovací právo. Zřejmě to bude potřeba dát k soudu. To je jedna otázka, co mě spíš zajímá je to , zda má obec právo pokácet moje nemovité věci, a odvést si je, i když podle nové digitalizace je to na jejím pozemku...

• 30. 3. 2018 18:18

N. (neregistrovaný)

http://www.bpv-bp.com/download/publications/stavitel_vydrzeni_2_2015_mfrpdf.pdf
      Když se mi před 25 lety převáděl pozemek do vlastnictví, součástí byl i odhad geodeta, který pozemek se stávajícíma hranicema vyměřil. Po digitalizaci je výměra stejná, jen změnili hranice, takže je zřejmé, že jsem v dobré víře žila s tím, že pozemek je můj tak, až po plot.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).