Re: Převedení k novému zaměstnav,na co p
>>>Dobrý den, pracuji pro společnost, která má několik
>>>poboček po celém světě (v ČR 4). Jsem zaměstnaná v
>>>jedné
>>>z poboček, ale naše oddělení má správně patřit pod
>>>hlavní společnost pro českou republiku. Proto se také
>>>chystají ukončit naší pracovní smlouvu pod jednou z
>>>poboček a převést ji na hlavní společnost, která
>>>sdružuje
>>>všechny pobočky.
>>>A tady mám nejistotu v jedné věci. Teď pracuji ve
>>>městě, kde bydlím, ta hlavní společnost je úplně v
>>>jiném
>>>městě na druhé straně republiky. Nerada bych, aby po
>>>čase nás přinutili, na základě podepsané smlouvy, že
>>>máme změnit místo působení právě v tom druhém městě.
>>>Co
>>>myslíte, stačí, když bude ve smlouvě uvedeno, že
>>>práce
>>>výkonu bude ve městě, kde jsme zaměstnáni nyní?
>>>Na co si případně ještě dát pozor.
>>>Mockrát děkuji za názory
>>>Rozi
>>Takže ty "pobočky" jsou vlastně jiné firmy? A
>>"převedení" je ukončení jedné smlouvy a podpis jiné
>>smlouvy?
>Ano, přesně tak, jedna smlouva se ukončí uzavře se
>nová. Jinak tu původní mám zatím do konce července, nová
>by měla být také do konce července a měla by se pak
>uzavřít nová na dobu neurčitou.
>Rozi
Ta původní skončí kdy? Nebo budete mít souběžně do července 2 zam-tele? Pokud uzavřete novou na dobu určitou, pak už s Vámi další (třeba na dobu neurčitou) nemusí uzavřít.
Re: Převedení k novému zaměstnav,na co p
Děkuji, právě, že jsem návrh ještě neviděla, chtějí to podepsat ve středu, HR jsem psala, že bych ráda viděla návrh smlouvy předem, abych jí mohla pročíst. Konec jedné by měl být 31.3. a začátek nové 1.4., zajímalo by mě tedy asi především zda práva a povinnosti přejdou na nového zaměstnavatele, zda tam bude zkušební doba (s čímž bych samozřejmě nesouhlasila) a jak se bude převádět dovolená., a samozřejmě výše platu. Místo výkonu musí být uvedeno zde, ne na druhém konci republiky, co myslíte?
Rozi
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
30. 3. 2018 21:40
Dobrý den, pracuji pro společnost, která má několik poboček po celém světě (v ČR 4). Jsem zaměstnaná v jedné z poboček, ale naše oddělení má správně patřit pod hlavní společnost pro českou republiku. Proto se také chystají ukončit naší pracovní smlouvu pod jednou z poboček a převést ji na hlavní společnost, která sdružuje všechny pobočky.
A tady mám nejistotu v jedné věci. Teď pracuji ve městě, kde bydlím, ta hlavní společnost je úplně v jiném městě na druhé straně republiky. Nerada bych, aby po čase nás přinutili, na základě podepsané smlouvy, že máme změnit místo působení právě v tom druhém městě. Co myslíte, stačí, když bude ve smlouvě uvedeno, že práce výkonu bude ve městě, kde jsme zaměstnáni nyní?
Na co si případně ještě dát pozor.
Mockrát děkuji za názory
Rozi