Re: zař.auta po skonč. leasingu-tř.0 neb
1. Po ukončení finančního pronájmu s následnou koupí najatého hmotného majetku zahrne poplatník odkoupený majetek do svého obchodního majetku.
2. § 4 odst. 4 zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů : Obchodním majetkem je souhrn majetkových hodnot (věcí, pohledávek a jiných práv a penězi ocenitelných jiných hodnot), které jsou ve vlastnictví poplatníka a o kterých b y l o nebo j e
ú č t o v á n o anebo jsou n e b o b y l y u v e d e n y v
e v i d e n c i m a j e t k u a závazků pro účely stanovení základu daně a daně z příjmů ("daňová evidence")
Dnem vyřazení majetku z obchodního majetku poplatníka se rozumí den, kdy poplatník o tomto majetku naposledy účtoval nebo jej naposledy uváděl v daňové evidenci.
Takže podle mého stačí uvést v evidenci drobného dlouhodobého majetku (účet 501 as AU DDHM).
Re: zař.auta po skonč. leasingu-tř.0 neb
Rada od jiného daňového poradce:
vyhl. 500/2002 Sb., §7/3/b - poslední věta: "Samostatné movité věci a soubory movitých věcí se samostatným technicko-ekonomickým určením s dobou použitelnosti delší než jeden rok nevykázané v položce "B.II.3. Samostatné movité věci a soubory movitých věcí" se považují za drobný hmotný majetek, o kterém účetní jednotka účtuje jako o zásobách."
Evidencí na 501 splníte podmínky § 24/4 ZDP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 11. 2005 11:12
Kamarádka mě požádala o radu:
skončil jim v loňském roce leasing na auto (jsou s.r.o.) a ona zůstatkovou cenu(100,-) dala na účet 501. Teď jí její daň.poradkyně řekla, že to měla zařadit na 022 a odepisovat tu stovku 2 roky, jinak že jí FÚ může vyhodit veškeré náklady na leasing. Musela by kvůli stokoruně dát dod.daň.přiznání.
Já vím, že to takhle platilo v r.2002 (ze školení), ale ona říká, že v r. 2003 to zákonem o účetnictví vypadlo. Kdo má pravdu? Díky