Re: Roční zúčtování daně - zaměstnanec.
Taky bych se tím nezatěžovala. Ať si přiznání nechá někde udělat. Ještě myslím běží lhůta 5 beztrestných pracovních dnů, kdy přiznání může podat. Kdysi jsem taky chtěla vyjít vstříc jednomu zaměstnanci se zahraničními příjmy a udělat to za něj, a hrozně mě to pak zdrželo. Nejdřív jsem dumala sama nad tím, kde ty zahr. příjmy příjdou, pak jsem se stejně musela poradit s někým na FÚ, ať neudělám nějakou chybu, zabralo mi to docela dost času. Záleží na Vás, každopádně nejste povinna to přiznání dělat za něho.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 4. 2018 9:30
Dobrý den,
moc prosím o radu zkušenější.
včera se vzbudil jeden náš zaměstnanec a přišel se zeptat zda má provedeno roční zúčtování daně.
Hrozně se divil že nemá když je zaměstnanec. Pracoval u nás jen od 13.09.2017 od 01.01.2017 do 31.08.2017 byl zaměstnán na Slovensku, a teď 14 dní mezi tím byl u nás na DOPP - bez podepsaného prohlášení. výdělky od předchozího zaměstnavatele nedoložil.
Musí si teď podat přiznání sám u nás i na Slovensku?
Pokud u nás Ano: uvádí příjem ze Slovenska do daňového přiznání a do kterých řádků.
Je to můj první případ a nevím si s tím rady.
Moc děkuji všem za jejich rady i ochotu podělit se o své zkušenosti