Datová schránka

• (neregistrovaný)

5. 4. 2018 0:42

Dobrý večer,
    prosím o radu daňové přiznání se posílá do datové schránky v pdf nebo xml ? Udelala jsem hloupost, jsem FO, ale FU chtel abych si založila datovou schránku a ještě jsem dostala pokutu 2000 a zrušit už ji prý nemůžu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 4. 2018 7:29

dagmar123 (neregistrovaný)

Re: datová schránka
      Dobrý den, pokud máte dat. schránku, musíte posílat elektronicky. Já jsem si udělala přiznání v EPO, tam si stáhla xml soubor a poslala jsem to datovkou, takže mám potvrzení o odeslání.

• 5. 4. 2018 9:47

.. (neregistrovaný)

Re: datová schránka_pokuta 2.000,-Kč
      Doplnění - měl byste posílat datovou zprávou s využitím dálkového přístupu ve formátu a struktuře zveřejněné správcem daně.
      Daňový řád § 72 odst. 4)

Takže pokud je pro některé hlášení či přiznání k dani stanovený formát a struktura, tak musíte v daném formátu či struktuře.
      Pokud je stanovený formát xml., musíte podat soubor xml.
      Ne pdf.

Některá podání, pokud jsou podaná v jiném než stanoveném formátu či struktuře, jsou zcela neúčinná.
      Např. Zákon o DPH, § 101a odst. 4)

A některá podání, pokud jsou podaná v jiném než stanoveném formátu či struktuře, jsou účinná, ale spojená s pokutou 2.000,-Kč.
      Daňový řád § 247a odst. 4)
      ........

Seznam podání, na něž se hledí jako na podání bez vady, jsou-li učiněna jinak než elektronicky, ačkoli měla být učiněna elektronicky

http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/fs-organy-financni-spravy/Seznam-podani-dle-74-odst-4_DR.pdf
      ........

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).