Re: Co to znamená?
Každý zaměstnavatel je povinen mít smluvního (tzv. závodního) lékaře, ke kterému posílá své zaměstnance na vstupní a periodické prohlídky. Už se tady o tom mnohokrát obsáhle diskutovalo, zadejte si do vyhledávače a pročtěte si příspěvky.
Zaměstnavatel je také povinen zařadit zaměstnance do kategorií podle stupně náročnosti nebo nebezpečnosti jeho práce a tuto kategorizaci odeslat na příslušnou hygienickou stanici.
Viz. §40 Zákona 20/1966 Sb a Zákon 258/2000, §37, Nařízení vlády 502/2000 a 178/2001.
???
Jejda, tak toto slyším taky poprvé. Jsme s.r.o. Kdo je za to zodpovědný, mzdová účetní?
Re: Co to znamená?
To mate teda problem - jsou za to pokuty az 2 miliony.
Doporucuji okamzite sehnat nejakeho doktora, ktery s Vama tu smlouvu uzavre - treba i zpetne. (treba za ....)
Pokud by Vam potvrdil preventivni prohlidky bylo by to jeste lepsi.
Jinak ja jsem shanel zavodniho lekare skoro rok !!! Nikdo to nechce delat - je s tim spousta papirovani a zadny doktor Vam ani nenapise papir, ze Vas nechce !!!
Cili to bych pouzil jako argument - ze zadneho nemate.
Tu kategorizaci praci se rychle sezente a muzete tvrdit ze jste ji poslali jiz v roce 2002. Tenkrat v tom byl pekny chaos - o neco to odkladali :-). Ze jste to neposlal doporucene? Povinnost to neni.
JInak si hned sezente nejakou externi firmu, ktera BOZP a PO dela.
Neco to sice stoji ale na pokutach zaplatite vzdycky vice a hlavne budete mit klidne spani.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 11. 2005 13:00
Dnes na firmu došel dopis z Krajské hygienické kontrole o provedeni státního zdravotního dozoru ( chtějí doklad o zajištění závodní preventivní péče pro zaměstnance, smlouvu s praktickým lékařem,nebo informace, které středisko jim ZPP poskytuje, doklady o kategorizaci prací......)
Co to pro mě jako majitele znamená, co musím udělat, co budou kontrolovat, na co si dát pozor??? !!! Jsem z toho vyděšení. Něco takového slyším poprvé, vůbec netuším, co po mě chtějí. Děkuji.