Re: povinnosti kocem roku?
Neuvádíte, zda se jedná o malou nebo velkou organizaci - ale uvádíte, že kolegyně je mzd.účetní, takže jde zřejmě o velkou organizaci (nad 25 zaměstnanců - u malé organizace jde ještě o další povinnosti). Máte-li na mysli prohlášení zaměstnanců, to podepisují zaměstnanci každoročně do 15.2.
Roční zúčtování se provede nejpozději do 31.3. pouze požádá-li o to poplatník nejpozději do 15.2. po uplynutí zdaaň.období (neprovádí se tedy automaticky všem zaměstnancům.) Nepožádá-li, je daň.povinnost splněna tím, že mu byly v průběhu zdaň. období sraženy z vyplacené mzdy plátcem zálohy na daň.
Další povinnost je provést na tiskopise vydaném ministerstvem financí Vyúčtování daně z příjmů fyz.osob ze závislé činnosti - poslat fin.úřadu do 30 dnů ode dne splatnosti záloh na daň za poslední měsíc zdaň.období, v němž byl plátce povinen odvést poslední daň povinnost. Je - li srážena daň srážkou, provést vyúčtování daně srážkou.
Re: povinnosti kocem roku?
>V malé organizaci (připomínám účetní, která nemá s
>tímto žádné zkušenosti) má povinnosti další - přihlášky
>a odhlášky zaěstnanců, všechny změny do termínu
>stanoveného zákonem (na OSSZ a zdr.pojišťovnu) , zasílání
>zápočtových listů k ověření OSSZ. - Je opravdu řeč o povinnostech MO na konci roku ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 11. 2005 13:04
dlouhodobě mi onemocněla kolegyně mzdová účetní, práce se ,, svalila na mě,, účetní nemám žádnou praxi, přihlásila jsem se na školení bylo mi řečeno ať nezanedbáme nějkaou povinnost s koncem roku- zřejmě daně? prosím než se vrátím ze školení kdy se odevzdávají daňovky k podpisům ¨zaměstnanců? co je třeba zajistit? poradíte mi někdo abych něco nezanedbala , jsem Vám moc vděčná a děkuji Majka