Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 4. 2018 22:57
Dobrý večer, pročítala jsem si dotazy, ale stejně mám pořád nějaký ten vykřičník. FO, vede DE, plátce DPH, vložil do OM v roce 1997 stodolu, ze které vybudoval sklad. V roce 2014 tento sklad prodal. Mimo jiné jsem to teď zjistila když dělám rok 2017 a měla jsem v přiznání za rok 2016 v zůstatku majetek, tak pátrám...úžasné. Je to samozřejmě nový klient, u kterého jsem se domnívala, že potřebuje pouze udělat přiznání a zjišťuji samé perly. No nic, takže já teď musím udělat dodatečné přiznání k DPFO za rok 2014 kde budu samozřejmě danit příjem z prodeje skladu a zároveň dám do výdajů zůstatkovou cenu, ale nevím z pohledu DPH. Vztahuje se na toto časová lhůta 10 let (u staveb) nebo musí být u prodeje DPH? A druhý dotaz pokud má v OM auto, které není odepsané a on v roce 2017 ukončil podnikání tak z hlediska DPFO dám poloviční odpis a nic jiného řešit nebudu, na kartě dám do osobního užívání a bude se sledovat 5 letá lhůta a z pohledu DPH? On si DPH na vstupu neuplatňoval, ale nevím zda by při ukončení ho neměl také vypořádat. Poradí někdo v takto komplikovaném, pro mě už neřešitelném po tom všem, problému?