Re: Prosím spěchá !
To já vím, já jsem se ptala na to, když marodí třeba 3 měsíce, jestli mi musí dodávat lístek na peníze, kde já nic nepotvrzuji.
............................................
Určitě zpracováváte mzdovou agendu kde vedete nějaký seznam nepřítomností který vám také počítá na přehled pro OSSZ vyloučené dny, to OSSZ taktéž kontroluje s toho vyplívá, že lístek na peníze by jste měli mít vy ofocen a poslát na OSSZ. Tím také máte jistotu že zaměstnanec lístek má je nadále nemocen !!!!!!!!
Měla jsem ten případ také. Na OSSZ mi řekli, že zaměstnanec musí odevzdat u zaměstnavatele a ten zašle OSSZ.Prostě někteří zaměstnanci si dělají co chtějí, oni za to nejsou pokutovaní.Prostě vždy volám na OSSZ pokud se nic neděje a tam mi potvrdí, že neschopenku nebo schopenku mají, ale já nemám kopii.
Přitlačte na zaměstnance, aby předávali lístky na peníze přímo vám.
Tento lístek je přece jakási omluvenka, že nepracuje a pokud vám ji nedoloží, tak vlastně nevíte zda je ještě nemocen a tedy můžete předpokládat, že jenom nechodí do práce. Nám se to u zaměstnanců podařilo a vše je o.k. Jen musíte tyto lístky včas předávat OSSZ, aby si nemohli zaměstnanci stěžovat, že proto předávají lístky přímo OSSZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
25. 11. 2005 13:58
Musí zaměstnanec dokládat potvrzení o trvání pracovní neschopnosti, když pracuje v malé organizaci a neschopenku mu
proplácí sociálka? Zaměstnanec to dává přímo sám na sociálku, takže nevíme jestli je pořád nemocen.