Hlavní navigace

Výpověď a odstupné

  • (neregistrovaný)

    6. 4. 2018 13:21

    Dobrý den,
    prosím o radu, máme zaměsnankyni, která dostala dvouměsíční výpověď s odstupným. Pokud by ale chtěla skončit dřív, předpokládám, že na odstupné nárok nemá? Děkuji za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 4. 2018 13:25

      ive1 (neregistrovaný)

      Re: výpověď a odstupné
      Ale má, dohoda nebo výpověď na nárok odstupného vliv nemají a náleží vždy. Jen doufám, že máte výpověď dle zákonem stanovených důvodů pro nárok odstupného.

    • 6. 4. 2018 14:17

      III (neregistrovaný)

      Re: výpověď a odstupné
      Tak záleží na dohodě. Protože zaměstnavatel není povinen v tomto případě na dohodu s odstupným přistoupit. Běžně se to tak v praxi děje, ale znám i případy, kdy zaměstnanec chtěl opravdu skončit dřív a zaměstnavatel byl na dohodu ochoten přistoupit pouze jako na "normální" dohodu, tedy nikoliv z důvodu organizačních změn a tedy bez nároku na odstupné. Takže zjistit dopředu s čím bude zaměstnavatel souhlasit. V zákoníku práce je "lze" , nikoliv že je povinen.

    • 6. 4. 2018 14:31

      ive1 (neregistrovaný)

      Re: výpověď a odstupné
      ono záleží na tom, proč výpověď zaměstnankyně dostala. třeba ji dostala z organizačních důvodů a dohoda by byla rychlejší pro její nástup na např.nové zaměstnání. A hlavně dohoda je o tom, co si obě strany DOHODNOU, pokud zaměstnavatel nedá odstupné, jednoduše zaměstnankyně dohodu nepodepíše....tedy zjistit s čím bude zaměstnankyně souhlasit.

    • 6. 4. 2018 18:42

      dann (neregistrovaný)

      Re: výpověď a odstupné
      Ale dotaz zní, že by asi chtěla dřív skončit zaměstnankyně, ne zaměstnavatel. A to víte, že toho bude možná chtít využít. Ani on nemusí na dohodu přistoupit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).