Re: důchodce - dohoda jaká?
Podle kalkulačky ze stránek ČSSZ jí vznikne nárok na starobní důchod v dubnu 2018.
http://www.cssz.cz/cz/duchodove-pojisteni/duchodova-kalkulacka/kalkulacka-pro-orientacni-vypocet-starobniho-duchodu.htm
S vyjímkou zdravotního pojištění je u starobních důchodců vše stejné, jako u ostatních zaměstnanců. Žádné omezení příjmu není. Pokud chce zaměstnankyně změnu v pracovním úvazku, tak by se měla na změně domluvit se zaměstnavatelem. Pokud by chtěla ukončit pracovní poměr, tak by musela dát buď výpověď, nebo by se musela domluvit se zaměstnavatelem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 4. 2018 14:45
Dobrý den, prosím Vás, jakou může mít dohodu důchodce? Paní pracovala na HPP, jde do důchodu, ale chce dál pracovat na zkrácený úvazek, měla 7,5 hod., nyní 3,75 hod. bude mít od dalšího měsíce. Jakou prosím mám sepsat dohodu a kolik si může vydělat, aby neměla problém s důchodem. Paní ke všemu tvrdí, že jde do klasického důchodu, ale mně to vychází na předčasný. Je rok narození 1957, srpen, dvě děti. Tak nevím, má to asi zmatené. No každopádně prosím jak je to s pracujícími důchodci, ať už klasický nebo předčasný důchod, mohou si vydělat, aniž by přišli o důchod? Ještě jsem od ní nic neviděla, pouze nahlásila, že od dalšího měsíce jde na půl úvazku a že má důchod. Ale vůbec nevím, zda má vše zjištěno, podle všeho to vypadá, že nemá.
Děkuji Hana