Re: sankce zaměstnanci - oznámit předem?
Nedělám. Zaměstnavatel zaměstnanci strhl 3tisíce za rozbité světlo, neřekl mu to, poslal mu výplatu o ty 3 tisíce menší a zaměstnanec od rána telefonuje se zaměstnavatelem a neví co se stalo ... nedal mu to předem vědět, že mu něco strhne. ...
OT:To samozřejmě ano, ale odpověď "zda si tazatel dělá legraci..." je také ztráta času, přijde mi vhodnější odpověď k věci, že tohle prostě nejde atd. Poslední dobou zde poměrně dost často narážím u odpovědí na výsměch a bohužel i urážky, chápu, že pro některé je to ztráta času, ale myslím, že je nikdo nenutí.
A čemu se divíte ? Odpovídající jsou často kritizováni, ale tazatelé, že nedodržují výše uvedená pravidla - to nikomu nevadí, to se přehlíží. Kdyby paní jasně napsala, že tohle se stalo u nich v rodině, určitě by má odpověď byla jiná, ale často jsou zde takové dotazy od zaměstnavatelů . Když si někdo nepřečte pravidla a nepostupuje podle nich, těžko lze očekávat správnou a vlídnou odpověď. Ale těší mne, že zkritizujete mou reakci, ale styl dotazu tazatelky ne, to vám přijde normální. Hezké.
Ano, máte pravdu, omlouvám se vám. Jen jsem pochopila, že "tazatel" je z jiného oboru a možná úplně neví, jak otázku položit. Připadalo mi, že je tady poprvé a měla jsem potřebu jej prostě trochu bránit. Toť vše..ale vám ještě jednou velká omluva.
>>odpověď byla jiná, ale často jsou zde takové dotazy
>>od
>>zaměstnavatelů . Když si někdo nepřečte pravidla a
>>nepostupuje podle nich, těžko lze očekávat správnou a
>>vlídnou odpověď. Ale těší mne, že zkritizujete mou
>>reakci, ale styl dotazu tazatelky ne, to vám přijde
>>normální. Hezké.
>
>Ano, máte pravdu, omlouvám se vám. Jen jsem pochopila,
>že "tazatel" je z jiného oboru a možná úplně neví, jak
>otázku položit. Připadalo mi, že je tady poprvé a měla
>jsem potřebu jej prostě trochu bránit.
jako včera ten magor, naháněli ho policajti, měli potřebu a povinnost pomáhat a chránit, ale on jim ukradl pistoli oba postřelil a pak se picnul sám. Svět je jeden velký kabaret.
Toť vše..ale
>vám ještě jednou velká omluva.
To opravdu nemusíte, já už jsem celkem zvyklá. Jen, když si teď pročtete celé vlákno, tak možná trochu pochopíte. Nakonec paní vůbec, ale vůbec neví co se stalo, prostě jen manžel má na účtě o 3 tisíce méně ... Raději o ani nebudu komentovat, kolik lidí zde marnilo svůj čas, aby nakonec zjistili, že poradit nemohou vůbec, ale vůbec NIC. Hezký den.
Nejde o žádnou sankci, jde o to, že zaměstnavatel měl prokázat způsobenou škodu a tu potom dát k náhradě zaměstnanci. Zaplacení škody není žádná sankce , ale právo zaměstnavatele, ovšem v žádném případě tak, že si cokoliv strhne ze mzdy zaměstnance.
Zaměstnavatel zaměstnanci strhl 3tisíce za
>>>>>rozbité světlo, neřekl mu to, poslal mu výplatu o ty
>>>>>3
>>>>>tisíce menší a zaměstnanec od rána telefonuje se
>>>>>zaměstnavatelem a neví co se stalo ...
Ale víte, že to je za rozbité auto? Nebo nevíte co se stalo?
Ráno se manžel až na potřetí dovolal zaměstnavateli. Který dělal, že o ničem neví, že za to může účetní, že to ještě projednají. Manžel umýval firemní auto, víc přitlačil na již naprasklé světlo a ono prasklo úplně. Zaměstnavatel to tenkrát přešel bez jakéhokoliv náznaku budoucí sankce. Ted ve výplatě poslal o 3tis mín, aniž by manželovi něco řekl, ani mu nedal nic ke srážce podepsat :/
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
11. 4. 2018 8:54
Dobrý den,
pokud zaměstnavatel dá zaměstnanci sankci (rozbité světlo u firemního auta), kterou mu strhne ze mzdy, musí mu o té sankci říci předem? Nebo mu pošle prostě menší výplatu a počká si, až se zaměstnanec sám ozve, proč je menší a vysvětlí mu to?
Děkuji