Re: Kooperativa nechce platit sklo
Vloni, když jsem si dělala POV a HAV na nově pořízené auto, tak mi pojišťovák říkal, že všechny pojišťovny jsou domluvený, že nebudou proplácet náhradu za rozbité sklo od jiného auta - kvůli tomu, že se lidi mezi sebou uměli domluvit apod.... Takže asi tak....
Moje letošní zkušenost - sklo trefil kamenem protijedoucí řidič a rozbil ho. V domnění, že mám v havarijním pojištění i sklo, jsem nahlásila na pojišťovnu...bohužel, připojištěné nebylo, nezaplatili nic. Manželovi se stalo to samé, ale má už starší auto, nicméně má sklo připojištěné a pojišťovna vše zaplatila. Také letos. Já ČSOB pojišťovna, manžel Česká pojišťovna...asi tak. Hezký den.
dělám v servisu,kde řešíme pu OD RŮZNÝCH POJIŠTOVEN A MOŽNÁ POSLEDNÍ 2 ROKY ANI JEDNA neuznala škodu na skle,kterou by způsobil někdo jiný a šlo by to ze zákonné pojistky škůdce.
škodu na skle vám uhradí všechny jen když máte připojištění skla.
je to o tom že se lidé i mezi sebou domlouvali...
Dobrý den. Řeším pojistné události ve firmě, ve které pracuji a mohu potvrdit také tuto zkušenost. Je to sice nějaký rok nazpět, ale pojišťovna nechtěla uznat škodu na předním skle a uhradit, přestože viník vinu potvrdil. Rozporovala jsem několikrát jejich vyjádření a nakonec plnění docílila, ale byl to boj. Od té doby máme na celý vozový park připojištění předních skel.
Dobrý den, můžete mi poradit jak jste argumentovala? Co mi poradíte? Viník to uznal, podepsal, najel na odpadané kusy mostu, který se nad sinicí opravuje, mlátilo mu to do spodku auta a ohodil i mě. Kapotu neřeším, protože mi je jasné že jsou to svině, ale sklo mám vyhřívané a bude to tak 30 tisíc jen za něj...
Ano vím, mám též galaxy s vyhřívaným předním sklem. Cena za nové je nemalá. Co se týče komunikace s pojišťovnou, je to záležitost z roku 2014-2015. Řešení se protahovalo. Nakonec jsme podali ROZPOR k jejich vyjádření. Doložili jsme písemné prohlášení protistrany, že škodní událost nerozporuje a on sám poslal na pojišťovnu hlášení o škodní události. Vzhledem k tomu, že se jednalo o firemní vozidlo, upozornili jsme na možnou náhradu ušlého zisku, neboť vozidlo s rozbitým předním sklem bylo nepojízdné. Jednalo se o Českou podnikatelskou pojišťovnu. V každém případě se to nechce nechat odmítnout a jít si za svou pravdou. Nafotila bych úsek, kde ke škodní události došlo,… prostě co nejvíce důkazů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 4. 2018 22:07
Dobrý den,
omlouvám se za OT. Jel jsem za jiným autem, to najelo na štěrk, naházelo mi ho na kapotu a rozbilo sklo. Řidič hned zastavil, omluvil se a vše jsme sepsali. Nahlásil jsem na pojišťovně a ta mi za dva dny napsala, že to tvrdím já, řidič druhého auta to nemůže potvrdit a oni nic platit nebudou, protože nemám svědky. Sklo na moji Galaxy je vyhřívané a vyjde nevím na kolik, určitě 20.000,-Kč. Mají na to právo? Co víc mám udělat, když mi viník škodu uzná a podepíše a jim je to málo?
Řešil jste už někdo tento případ?
Díky za radu