Re: Musí do insolvence vstoupit oba manž
Děkuji. V § 394a jsem se dočetla, že mohou vstoupit do oddlužení společně. Co se děje ale v případě, že by do insolvence vstoupil pouze otec? Je to možné? Všechno jsou to dluhy z jeho podnikání, které se z IČ převedou na jeho RČ. Můžou pak mamce něco stahovat z důchodu? Omlouvám se, že se dotazuji i zde, ale každý nám říká něco jiného. V pondělí jdeme za dalším právníkem, ale ráda bych už znala §, na které se mám ptát.
A další věc, která mě napadá....Nyní po skončení konkursu by měl asi živnost zrušit že?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
25. 4. 2018 22:37
Dobrý den, otec podnikal jako osvč, protože měl dluhy z podnikání, které už nezvládal splácet, proběhl konkurs, kde se velká část dluhů podařila splatit. Nicméně ještě mu zbyla část nesplacených dluhů, které nemá z čeho zaplatit, protože je už v důchodu. Rozhodl se vstoupit do insolvence. Musí do insolvence jít i mamka, nebo se to týká pouze otce? Každý nám tvrdí něco jiného a rodiče neví, kde si ověřit skutečnost.
Děkuji.