2 měsíční výpověD - nadbytečnost

• (neregistrovaný)

30. 4. 2018 11:19

Dobrý den,
    syn podal v práci smlouvu, nevím ani jestli je to dohoda a nebo výpověď, s tím že bude ještě 2 měsíce pracovat.
    Zaměstnavatel již po něm chce, aby 2.5. do práce nenastoupil, že pro něj nemá práci.
    Může po něm chtít nějaké odstupné z důvodu nadbytečnosti a jak se tedy má zachovat, vytvořit novou smlouvu?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 4. 2018 12:46

xy5

Re: 2 měsíční výpověD - nadbytečnost
      syn podal v práci smlouvu, - tak tomu nerozumím, o co jde.
      Co podal - dohodu o skončení PP nebo klasickou výpověď? Kopii přece musí mít od zam-tele podepsanou, jestli ji podal přímo a neposílal poštou. Odstupné se vyplácí ze zákonných důvodů dle Zákoníku práce, ten syn nemá.

• 30. 4. 2018 14:03

Líba (neregistrovaný)

Zřejmě podal výpověď, když měl v úmyslu ještě 2 měsíce pracovat. Takže výpověď dal v dubnu a chtěl končit 30. června. Zaměstnavatel zareagoval naprosto stejně, jako většina zaměstnavatelů. "Nechceš u nás dělat, tak už nechoď vůbec." Zaplatit mu 2 měsíce průměrem, protože mu nemůže přidělovat práci, nebude chtít. Bude hledat důvod, jak ukončit pracovní poměr z nějakého legálního důvodu. Takže zaměstnanci udělá ze života peklo. Dohoda je nejlepší řešení, pokud chtějí mít oba klidné spaní.

Mimochodem, nevím, kolik je vašemu synovi. Taky jsem matka, ale snažím se dětem kecat do života co nejméně.

• 30. 4. 2018 14:26

dann (neregistrovaný)

No, možná si to vykládáte správně, možná také ne. Dotaz, zda má vytvořit novou smlouvu - tomu tedy nerozumím vůbec. Takže, pokud dotaz nebude srozumitelný, což není, tak žádná odpověď nemusí být vůbec správná.

• 30. 4. 2018 14:55

Líba (neregistrovaný)

Máte pravdu. Já si jen představuji svoji mámu, když jsem se jí s něčím svěřila, jak to dokázala překroutit. Naštěstí tenkrát neměla přístup k internetu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).