Re: Výpověď a těhotenství
>>Pokud jsem sama dala výpověď dle § 51, PP má skončit
>>31/1/2006 a nyní jsem zjistila, že jsem těhotná,
>>koncem
>>ledna půjdu marodit a na neschopence budu až do
>>pobírání PPM. Kdy skončí PP? Budu mít nárok na
>>proplacení
>>dovolené z roku 2006?
Pracovní poměr Vám skončí 31.1., ledaže byste se se zaměstnavatelem dohodla na stažení té výpovědi.Protože budete končit jako těhotná,budete mít ochrannou lhůtu 6 měsíců.Když v této době omarodíte a budete marodit až do dne před nástupem na mateřskou (tj. 6 týdnů před porodem), budete mít nárok i na mateřské dávky. Co se týká dovolené za rok 2006 - jestliže v lednu odpracujete 22 směn, máte nárok na 1/12,která Vám bude při skončení poměru proplacená zároveň s případnou nevybranou dovolenou za rok 2005.Pokud neodpracujete 22 směn, nárok na ŘD za rok 2006 nevzniká.
>
>řeším podobný problém končím 31/12/05 dala jsem
>výpověd a do kdy mohu otěhotnět aby se na mě vztahovala
>ochraná lhůta a mohla být na neschopence a pak pobírat
>mateřskou.Děkuji
Ochrannou lhůta 6 měsíců mají jen ty, které skončí jako těhotné.Pokud nebudete 31.12. těhotná,máte ochrannou lhůtu 42 dnů,ve které můžete onemocnět a pak pobírat nemocenskou.Pokud ale pak nenastoupíte k jinému zaměstnavateli,mateřské dávky mít nebudete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
28. 11. 2005 14:40
Pokud jsem sama dala výpověď dle § 51, PP má skončit 31/1/2006 a nyní jsem zjistila, že jsem těhotná, koncem ledna půjdu marodit a na neschopence budu až do pobírání PPM. Kdy skončí PP? Budu mít nárok na proplacení dovolené z roku 2006?