Re: Paragony (2017) mi dal až v novém ro
Vám se řadí doklady do období podle DUZP? A jaký teda máte program vy?
Když jsem dělala v Heliosu, tak náklady starého roku jsem dala do starého roku /DUZP 31.12./ a datum přijetí dokladu kdy jsem doklad dostala. Nákladově to spadlo do starého roku a DPH do období, kdy jsem přijala doklad. Pokud se dá celý doklad do nového roku, bude potřeba udělat dohadnou položku.
OT. Možná pokud by tázající upřesnila, kam vstupují v jejím programu položky, které mají DUZP starého roku, nebo alespoň zda je to do datum pro možnost odpočtu DPH, nebo pro stanovení DPPD pro Kontrolní hlášení. Nebo zda je to datum pro zaúčtování nákladů.
Tazatelka ani neodpověděla na poslední dotaz paní Mirky.
Co se skrývá pod "přiznání za paragony už jsou podané :( " ?? Vstoupily vůbec položky k daným plněním do přiznání k DPH a do kontrolního hlášení za leden 2018 / 1.Q 2018?
Ale to by si asi musela tázající přečíst návod na použítí programu Helios, nebo alespoň jejich nápovědu. U SW Pohoda mohu odpovědět zpaměti co kam patří. Ale nápovědu pro Helios studovat za tazatelku o dnešním svátečním dnu nepůjdu.
Děkuji, účto v Money je trochu krkolomné a mnohdy je třeba proklikat dvacet okýnek, než se člověk dohrabe k tomu správnému výsledku, ale když už se to všechno správně ( byť velmi složitě) nastaví, mělo by to prý fungovat báječně - já jsem se prozatím k této účetní nirváně v Money nepropracovala, pořád tam na mě vyskakují další nástrahy. Ale Money nebyla moje volba a ani neovlivním u tohoto subjektu změnu software, u sebe v PC mám Pohodu a ta je u nekomplikovaných firem fajn.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
7. 5. 2018 13:31
Dobrý den, prosím o radu. Šéf mi dal paragony až v novém roce v lednu. já je zaúčtovala v novém roce, s tím že jsem dala DUZP starého roku podle paragonu. Ale ted jsem si uvědomila že by náklady měly být ještě ve starém roce. jak to mám přeúčtovat? smazat mi to nejde protože už máme uzavřený rok. A jak přeúčtovat interním dokladem?lze to vůbec? děkuji