Re: Srážky ze mzdy????
pokud zaměstnavateli nepřikáže soud třeba i prostřednictvím exekutorské kanceláře nemůžete srážet, ten člověk se musí obrátit na soud, až to vyhraje může pověřit - zaplatit exekutorovi a ten může požádat o soud o povolení exekuce srážkou ze mzdy vč.poplatků za exekutora ale srážky bez soudního povolení pouze se souhlasem zaměstnance...(kromě již výše uvedených)
Re: Srážky ze mzdy????
>>>>Pro mzdové a právníky prosím - jak řešíte ve vaší
>>>>firmě srážky ze mzdy - tj. různé půjčky apod.? my
>>>>povádíme
>>>>pouze soudní a od fin.úřadů a ted mě podává trestní
>>>>oznámení jedna soukromá osoba, že odmítám provádět
>>>>srážku na poskytnutou půjčku i když s tím zaměstnanec
>>>>nesouhlasí. díky za radu /snad mě nezavřou/
>>>
>>>pokud je soudní,je to jasné, ale pozor na různé
>>>splátkové společnosti, ty mají oporu v zákoně,že je
>>>zaměstnavatel povinen srážet i když s tím zaměstnanec
>>>nesouhlaseí (HomeCredit apod.)..
Ne, co se týká těch spátkových společností nebo spořitelen a bank, tak tam je povinnost srážet jen tehdy, pokud s tím zaměstanec souhlasil, přesněji řečeno jen tehdy, pokud s tou společností sepsal dohodu o splátkách,kde se dohodli,že v případě,že nebude splácet, mu to bude srážet zaměstnavatel.Pokud není mezi nimi tato dohoda (což ale vždycky je),pak zaměstnavatel nemá povinnost tyto srážky provádět.
>>
>>Není soudní, jen jeden člověk půjčil druhé osobě a
>>ted
>>chce splátky od zaměstnavatele i když zaměstnanec s
>>tím nesouhlasí protože to podepsala za něj jeho
>>manželka. Jsem z toho už jelen, dají půjčku každému a
>>chtějí
>>ti od zaměstnavatelů, ach jo. díky
>
>pokud zaměstnavateli nepřikáže soud třeba i
>prostřednictvím exekutorské kanceláře nemůžete srážet, ten
>člověk se musí obrátit na soud, až to vyhraje může pověřit
>- zaplatit exekutorovi a ten může požádat o soud o
>povolení exekuce srážkou ze mzdy vč.poplatků za exekutora
>ale srážky bez soudního povolení pouze se souhlasem
>zaměstnance...(kromě již výše uvedených)
Jsem téhož názoru.V tomto případě bych žádné srážky neprováděla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
28. 11. 2005 14:41
Pro mzdové a právníky prosím - jak řešíte ve vaší firmě srážky ze mzdy - tj. různé půjčky apod.? my povádíme pouze soudní a od fin.úřadů a ted mě podává trestní oznámení jedna soukromá osoba, že odmítám provádět srážku na poskytnutou půjčku i když s tím zaměstnanec nesouhlasí. díky za radu /snad mě nezavřou/