Re: Žádost o doplácení insolvence
Ne, vy jste povinni mu nechat nezabavitelné minimum, žádná dohoda se zaměstnancem vás z toho nevyvlékne.
Ani na srážení stravenek nebo odborářských příspěvků s ním nemůžete mít dohodu, musí to nosit do pokladny (firemní a odborářské).
A zaměstnanec je povinnen poskytovat součinnost insolvenčnímu správci, který je pro něj po dobu insolvence jakýmci "kurátorem". Takže peníze, které musí platit navíc, musí platit sám, ne přes vás.
Re: Žádost o doplácení insolvence
>>>Prosím, zaměstnanec přišel se žádostí zda bychom mu
>>>nestrhávali na insolvenci více než vychází z čisté
>>>mzdy,
>>>prý si to musí pak sám doposílat do určité částky.
>>>Lze
>>>s ním sepsat dohodu o srážce ze mzdy? Popravdě mě se
>>>to moc nelíbí.
>>Ne, vy jste povinni mu nechat nezabavitelné minimum,
>>žádná dohoda se zaměstnancem vás z toho nevyvlékne.
>>Ani na srážení stravenek nebo odborářských příspěvků
>>s
>>ním nemůžete mít dohodu, musí to nosit do pokladny
>>(firemní a odborářské).
>>A zaměstnanec je povinnen poskytovat součinnost
>>insolvenčnímu správci, který je pro něj po dobu
>>insolvence
>>jakýmci "kurátorem". Takže peníze, které musí platit
>>navíc, musí platit sám, ne přes vás.
>Děkuji za ujištění - z ničeho se vyvlékat nechceme. Jen jsem chtěla ujištění, že mu prostě nemůžeme hlídat výši jeho nutné měsíční splátky insolvence. Prostě tak jak mu to vyjde po spočítání čisté mzdy na nez. min. tak odešleme - nad rámec má smůlu a musí posílat sám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 5. 2018 20:17
Prosím, zaměstnanec přišel se žádostí zda bychom mu nestrhávali na insolvenci více než vychází z čisté mzdy, prý si to musí pak sám doposílat do určité částky. Lze s ním sepsat dohodu o srážce ze mzdy? Popravdě mě se to moc nelíbí.