Re: placení svátků u nerovnoměrné prac.d
Pokud mu na den svátku nevycházela směna, tedy neměl pracovat a ani nepracoval, náhradu za svátek nedostává.
Ale nerozumím tomu, jak píšete, že pracuje od pondělí do pátku (což jsou všední dny) a pak píšete, že ve svátek, který je ve všední den, na něho nevyjde služba. Tak pracuje od pondělí do pátku (plus něco v so a ne) nebo vždycky od pondělí do pátku nepracuje? Pokud má pracovní dobu od po do pá, tak na něho musí vyjít služba ve všední den vždycky, ne?
U nás pracuje když není svátek ve všední den tak od pondělí do pátku a každou třetí sobotu a neděli na něho vyjde služba, kterou si dodělává fond pracovní doby. Do služeb nechodí všichni pracovníci. Když vyjde svátek na všední den tak to zahrnujeme jako volný den sobota a neděle. Snad jsem to napsala srozumitelně.Děkuji mnohokrát
Já pracuji běžně od pondělí do pátku, jenže mám nepravidelnou pracovní dobu a tak máme svátek zakázaný - proč asi ? A chtějí abychom si jej nadělali v sobotu - chytré, že ? Když se to dá do plán u směn tak s tím nikdo nic neudělá, nebo snad ano ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 11. 2005 6:04
Dobrý den, prosím Vás, máme nerovnoměrnou pracovní dobu, zaměstnanec pracuje 7,5 hodin od pondělí do pátku, ostatní hodiny si nadělává v sobotu a neděli. Když vyjde svátek na všední den a nevyšla na něho služba, měl by mít tento den svátek placený jako náhradu? Máme hodinovou mzdu časovou. Mnohokrát děkuji