Re: mobil_bonus v rámci kampaně
Prosím, mám tedy udělat dodatečné přiznání DPH k březnu? Ta akce, byla přesně tady toto: https://www.samsung-bonus.eu/cz/podrobna-pravidla-kampane-samsung-kup-si-vybrany-model-samsung-galaxy-a-vstup-do-noveho-roku-s-premii-ve-vysi-az-3000-kc.html
platila od 1.1. do 31.3.2018.
Re: mobil_bonus v rámci kampaně
Snížení DPH by mohlo být účtováno do měsíce, kdy firma Žádost o zaslání bonusu odeslala. Na druhou stranu dokud částka za bonus nepřistane na bankovním účtu, tak firma nebude vědět, zda opravdu bonus dostane (viz. registrace prvních xx přístrojů..)
V podobném případu / nákup leden, registrace možná leden - klient si nepamatuje, přijetí bonusu začátek března / jsem snížení odpočtu DPH účtovala k datu 28.2. a bylo součástí aktuálně zpracovávaného únorového KH.
Zpracování a podání následného Kontrolního hlášení jsem neřešila. Stejně by to vyšlo, co se sankcí týká s ohledem na § 104 ZDPH, nastejno. "Bonus" bez DPH jsem účtovala do výnosů, účet 648.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
15. 5. 2018 13:42
Dobrý den. Koupili jsme v březnu mobil Samsung. V květnu nám firma poslala bonus v rámci kampaně, za dodržní jejich podmínek. Napsala k bonusu větu: Plátce DPH, který zakoupil Přístroj v rámci své podnikatelské činnosti a uplatnil nárok na odpočet DPH, je při uplatnění bonusu v souladu s § 74 odst.1 zákona č. 235/2004 Sb., povinen v příslušné výši opravit odpočet daně (vrátit nárokovanou DPH). Prosím chápu tomu správně, že mám udělat dodatečné DPH za březen, kde bude cena mobilu snížena o tento bonus? Ještě dodám, že firma nezaslala daňový doklad ale pouze sdělení-potvrzení o zaslání bonusu. Prosím, do kterého měsíce přiznání DPH uvést bonus za mobil?