Re: výpověď na hodinu
Lidově výpověď na hodinu se oficiálně nazývá zrušení pracovního poměru pro hrubé porušení pracovní kázně (§ 53 Zákoníku práce).
Je na zaměstnavateli, aby posoudil, co je a co není hrubé porušení a podle toho situaci řešil a při případném sporu to dokázal obhájit. Tatáž věc může být posouzena různě na různých pracovištích. Např. když si lokne účetní není to takový problém jako třeba u soustružníka (nebezpečí zranění), u řidiče je to katastrofa.
Skutečně je to složité, těžko se to obhajuje. Hledejte tady v dotazech.
Jestli nic nenadýchal,tak jak mu chcete dokazovat ,že požil alkohol...Pokud nenadýchal,tak snad ani nemůžete požadovat krevní zkoušku...To,že to řekl,neznamená nic...Mohl se po obědě napít piva a pak jít na odpolední,ale to neznamená,že je to na vyhazov...Naopak se mi zdá,že to raději přiznal aniž by věděl,že dechová zkouška bude nulová...Sáhněte si do svědomí....
Já nevím,ale pokud toho dotyčného nechcete vyhodit jen proto,že je vám nějak nesympatický a svojí praci jinak vykonává v pořádku,tak bych to třeba řešila jen tím,že mu strhnu den dovolené atd. postihů je víc a asi bych to víc neřešila...teda pokud to udělal poprvé.Jsme taky lidi a stát se může každému cokoliv.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 11. 2005 11:31
Dobrý den, potřebuji radu.
Jak jednoduché je někoho vyhodit "na hodinu"? Především jde-li o alkohol. Zaměstnanec přiznal, že se napil, ale dechová zkouška nic neprokázala.
Kde bych se o tom mohla dočíst více?
Moc děkuji. Jarka