Re: daňově uznatelné snížení-práce stude
Měl byste mít smlouvy s těmi studenty, odvést daň můžete dodatečně (co nejdřív), zaplatíte ale penále. Musíte se zaregistrovat jako plátce této daně. Podepsané výdajové pokladní doklady o výplatě mezd. Myslím, že by neměl být problém dát to do nákladů letošního roku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 11. 2005 12:14
Dobrý den, s podnikáním jsem začal tento rok a pravděpodobně jsem udělal chybu při zaměstnání studentů. Jde o to, že jsem měl se studenty uzavřenou dohodu o provedení práce (letošní prázdniny), ale nevěděl jsem, že za ně musím odvést daň ze závislé činnosti do 20 dnů. Jedná se (pro mě) o nemalé snížení daňového základu, souhrnná odměna činila 80.000,- Existuje nějaká možnost, jak si tuto práci studentů dát dodatečně jako uznatelné náklady mé firmy? Mockrát děkuji za odpověď.