Re: Zápočtový list - malá organizace
Určitě zaměstnanci předejte alespoň zápočtový list s vyplněnými, ale nepotvrzenými dávkami nemocenského (stejně by měly být uvedeny na mzdovém listě) a on ho pak vymění za ten potvrzený z OSSZ. A Úřadu práce to je jedno jestli to je nebo není potvrzeno.
Podle mého musíte jako malá organizace vydat zaměstnanci v den ukončení pracovního poměru originál zápočtového listu s vyplněnou evidencí neschopností (s dodatkem, že v případě nemoci v ochranné lhůtě Vám ho dá k doplnění) a OSSZ nic potvrzovat nemusí. Ještě to po nás nikdo za 8 let nechtěl - ani OSSZ ani Úřad práce.
To se nediví na sociálce, že si nenecháváte potvrzovat 3 originály zápočťáku? Zaměstnanci bych vydala až ten potvrzený zápočťák, otázka je, jestli to stačí pro Úřad práce, když ho přinese dodatečně.
Teď jsem řešila to samé. Vystavila jsem 2 originály záp. listu,
jeden pro nás, druhý pro zaměstnance. Nepotvrzený jsem
dala hned zaměstnanci, potřeboval ho. Druhý jsem poslala
na potvrzení OSSZ. Je to už přes týden a samozřejmě mně
ho ještě nezaslali zpět.To by se zaměstnanec nedočkal.
Až mně ho laskavě zašlou tak dám zaměstnanci potvrzený a
ten nepotvrzený si od něj vezmu a nechám ve firmě.
Opravdu nevím ,jak to jinak řešit.
Dobrý den,
jak řešíte to, že máte při výstupu zaměstnanci předat
zápočtový list, ale OSSZ na něho vyplňuje doby
pracovní neschopnosti a poté odesílá zaměstnanci
domů.
Zítra končí zaměstnanec, 1.12.2005 se jde
zaregistrovat na ÚP.
Dnem 1.12.2005 ho odhlašuji na OSSZ a předkládám
zápočtový list, ve kterém mu doplní dny pracovní
neschopnosti a poté odešlou domů.
Mám mu tedy alespoň vydat kopii bez těch nemocí nebo
odkázat až na to, až mu přijde originál domů.
Navíc do 27.11. marodil a tak ani nevím, zda již
ukončení mají v databází a jsou schopni zápočtový
ist
potvrdit co nejdříve.
ěkuji
Určitě zaměstnanci předejte alespoň zápočtový list s
vyplněnými, ale nepotvrzenými dávkami nemocenského
(stejně by měly být uvedeny na mzdovém listě) a on ho
pak
vymění za ten potvrzený z OSSZ. A Úřadu práce to je
jedno jestli to je nebo není potvrzeno.
Podle mého musíte jako malá organizace vydat
zaměstnanci v den ukončení pracovního poměru
originál
zápočtového listu s vyplněnou evidencí neschopností
(s
dodatkem, že v případě nemoci v ochranné lhůtě Vám ho
dá k
doplnění) a OSSZ nic potvrzovat nemusí. Ještě to po
nás
nikdo za 8 let nechtěl - ani OSSZ ani Úřad práce.
To se nediví na sociálce, že si nenecháváte
potvrzovat
3 originály zápočťáku? Zaměstnanci bych vydala až ten
potvrzený zápočťák, otázka je, jestli to stačí pro
Úřad práce, když ho přinese dodatečně.
Vaše povinnost je vystavit ZL v den ukončení
prac.poměru se všemi náležitostmi. Bohužel zákonodárce
nedomyslel,že nebude potvrzený od OSSZ.
Ano, zaměstnanec má dostat potvrzení o zaměstnání v den ukončení poměru.Nikde není psáno, že obě potvrzení (o zaměstnání a zápočet promaroděných dnů) musí být na jednom tiskopise. Řešení je takové, že vydáte potvrzení o zaměstnání, na kterém napíšete, že jeho součástí je i zápočet nemocí, který bude dodán správou soc. zab.
Ještě jsem se s takovým řešením nesetkala, a přiznám se, že nevím, jestli bych si poznámky o dalším potvrzení všimla. A že by ho pracovník bez upozornění (a ne jednoho) sám přinesl, tak tomu nevěřím. Potýkám se s tím samým problémem, ať už zápočtové listy přijímám - většinou pozdě, nemají je od sociálky potvrzené, nebo vydávám - posílám je poštou na sociálku a oni mi je posílají zpět (ještě se mi nestalo, že by je poslali pracovníkovi - tedy Praha, vy máte jiné zkušenosti?)
Tak já taky chodím na OSSZ Brno venkov a mám s nimi přesně tentýž problém - že to zasílají rovnou pracovníkovi. Už jsem jim několikrát vysvětlovala, že je to sice doklad pro zaměstnance, ale ten mu má vydávat FIRMA, čili oni ho mají potvrdit a odevzdat mně! Když je to hodně urgentní, trvám na vypsání na počkání a ZL si zrovna odnesu. Když jim mám víc naráz a trvalo by to moc dlouho, tak jim je tam nechám, ale vždycky se kvůli tomu zlobím, že si to memůžu ofotit s těmi potvrzenými nemocenskými dny. Už jsem se rozhodla, že pošlu námitku na jejich vedení. Pokud vím, Brno-město potvrzené ZL posílá firmě.
Pokud vím, na Brně - městě to vydávají jako přílohu a firmě, takže není problém s ofocením a předáním přímo zaměstnanci.
Včera jsem byla na Brně - venkově a postup je stále stejný, dokonce ví, jak to dělá Brno - město a nehodlají na svém postupu nic měnit.
Jindra
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 11. 2005 13:01
Dobrý den,
jak řešíte to, že máte při výstupu zaměstnanci předat zápočtový list, ale OSSZ na něho vyplňuje doby pracovní neschopnosti a poté odesílá zaměstnanci domů.
Zítra končí zaměstnanec, 1.12.2005 se jde zaregistrovat na ÚP.
Dnem 1.12.2005 ho odhlašuji na OSSZ a předkládám zápočtový list, ve kterém mu doplní dny pracovní neschopnosti a poté odešlou domů.
Mám mu tedy alespoň vydat kopii bez těch nemocí nebo odkázat až na to, až mu přijde originál domů.
Navíc do 27.11. marodil a tak ani nevím, zda již ukončení mají v databází a jsou schopni zápočtový list potvrdit co nejdříve.
Děkuji