Re: OT:poradí někdo?
Je to jeho problém, který dopadne na hlavu matky, až jí exekutor přijde vybílit byt. Určitě si dejte dohromady doklady od nákupu těch věcí, které by Vám mohl exekutor zabavit, abyste jimi mohla dokazovat, že věci patří Vám, kdyby opravdu k exekuci došlo. Jinak co se týká zdravotního pojištění při dlouhodobém pobytu v zahraničí, tak pokud tam má déle než půl roku pracovat a bude tam pojištěný, tak toto má ještě před odjezdem nahlásit své zdravotní pojišťovně. A pokud tomu tak skutečně bude a on to pak doloží, nebude po něm chtít česká zdravotní pojišťovna platby.
Re: OT:poradí někdo?
-jste to vzala nějak hopem, měl jsem na mysli, že matka upřesní situaci a podle toho jí pak lze poradit
-exekutora doklady ani dvakrát nezajímají, praxe je taková, olepí, zabaví, podejte si vylučovací žalobu k soudu
- myslíte, že si každý schraňuje 10-15 let nákupní doklady, např. od televize, pračky, lednice? silně pochybuji, tudy cesta nevede.
- to co píšu, vychází z mé osobní opakované zkušenosti, když jsem pomáhal řešit stejný problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
28. 5. 2018 15:15
Dobrý den, jsem už fakt zoufalá. Syn nikde nepracuje, není v evidenci ÚP a nemocenskou také nemá. Tudíž mu roste dluh na ZP a je hrozba exekuce. Navíc za 14 dní odlétá do zahraničí za prací.
1. Prosím, chci ho odhlásit z mého trvalého bydliště, protože mám obavy z exekuce. Kde se to odhlašuje?
2. Jak by měl řešit ZP, když vycestuje za prací?
Moc děkuji za jakékoliv rady.