Re: družstevní byt
No, byt samotný je samozřejmě ve vlastnictví družstva, ale prarodiče vlastní příslušný družstevní podíl, který předmětem exekuce být může.
Robert Haken
Re: družstevní byt
>>Dobrý večer,
>>chtěla bych se zeptat, babička s dědou mají
>>družstevní
>>byt 3+1,chtěli by ho napsat na mne nebo na moje
>>dcery-
>POZOR družstevní byt je ve vlastnictví byt.družstva, kde mají prarodiče čl. podíl- na podíl lze dát exekuci, ale převádí se práva a povinnosti člena družstva, nehmotná věc, která nelze dát pod exekuci, takže můžlou smlouvou práva a povinnosti převést,-§ 230 obchod. zákoníku -/ převod práv a povinností spojených s členstvím v bytovém družstvu na základě dohody(smlouvy) nepodléhá souhlasu orgánů družstva./na byt exekuce v žádném případě, jen kdyby byla vedena proti družstvu-pájaporadce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 11. 2005 20:06
Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat, babička s dědou mají družstevní byt 3+1,chtěli by ho napsat na mne nebo na moje dcery- dvojčata, ale v březnu tohoto roku jim přišla exekuce na důchody a snad i na bytové družstvo a prý se s tím bytem nesmí hnout.Minuly týden předseda našeho družstva - sami máme družstevní byt, jim řekl, že mhou byt na vnoučata nebo pravnoučata a tím pádem by jim exekutor nemohl byt vzít.Je to pravda?Pokud přistoupím na přepsání bytu na mne, budu muset jejich dluhy také platit?(Dluhy se netýkají nájemného)Děkuji za odpověd Lucie