Re: Sbírka listin
OT. Odstavec jedna se mlátí s odstavcem devět
Účetní jednotky zveřejňují účetní závěrku v rozsahu, v jakém jimi byla sestavena x nemusejí zveřejňovat výkaz zisku a ztráty
Co je víc. Jednička nebo devítka? A teď si milý človíčku vyber
Pokud moji klienti posílají svoji datovou schránkou na příslušný Obchodní rejstřík pro založení listin do spisu soubor, kde při jeho otevření je na první straně uvedeno, že se jedná o Řádnou účetní závěrku za období od - do a obsah účetní závěrky: Rozvaha, Výkaz zisku a ztráty, Příloha k účetní závěrce, tak v rámci tohoto souboru posílají i "Výkaz". Nemám klienta, který by vznesl požadavek, že chce posílat pouze něco jako "vybrané údaje z účetnictví" (tj. soubor bez titulní strany a bez "Výkazu"). Na druhou stranu není v kompetenci externí účetní, aby o tomto rozhodovala. Sama jen připravuji klientovi podklady. Co pošle na OR, je na něm.
zkuste se podívat na dotaz (i kdyby jen na torzo)
https://www.dauc.cz/oao/otazka/19083/
Dobrý den, Pavle,
momentálně jsem v mírné depresi z toho, že mám pocit, že jsem se ve všech nových pravidlech přestala orientovat.....
Budu si muset naordinovat osvědčený antidepresant temně rudé barvy a tekuté konzistence vyrobený z bobulí....
I Vám hezký den,
mirka..p
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
31. 5. 2018 10:26
Dobrý den,
prosím o radu. Jsme malá organizace, nemáme povinný audit. Domnívám se, že do sbírky listin nemusím zasílat výsledovku.
Je můj názor správný?
Děkuji předem.