Re: DPH
§ 26 odstavec (1) asi Vám to z toho úplně nebude jasné, ale nevzniká Vám "povinnost" přiznat daň a z toho vyplývá, že "nesmíte" vystavit DD. Pokud by jste se rozhodla šalamounsky česky - že když vy odvedete daň FU a vystavíte doklad, který si odběratel uplatní na odpočet, tak vystavíte postihu svého odběratele, protože Vámi vystavený DD je neplatný a FU nebude brát jako argument, že jste daň odvedla.
Ale kde je stanoveno, že povinnost přiznat daň nesmí před uskutečněným plněním odvést právě FO vedoucí DE? Asi jsem natvrdlá.
>>>>Prosím Vás o radu, od 1.10. platí, že u přijatých
>>>>záloh nemůžu jako FO vedoucí DE vystavit daňový
>>>>doklad??
>>>>Kde to najdu v zákoně?
>>>
>>>§ 26 odstavec (1) asi Vám to z toho úplně nebude
>>>jasné, ale nevzniká Vám "povinnost" přiznat daň a z
>>>toho
>>>vyplývá, že "nesmíte" vystavit DD. Pokud by jste se
>>>rozhodla šalamounsky česky - že když vy odvedete daň
>>>FU a
>>>vystavíte doklad, který si odběratel uplatní na
>>>odpočet, tak vystavíte postihu svého odběratele,
>>>protože
>>>Vámi vystavený DD je neplatný a FU nebude brát jako
>>>argument, že jste daň odvedla.
>>
>>Děkuji mockrát. Pěkný den.
>
>Ale kde je stanoveno, že povinnost přiznat daň nesmí
Neuspokojím Vás - skutečně to vyplývá z § 26 odst. 1), kde se v novele platné od 1.10.2005 nově píše , že nesmíte vystavit daňový doklad před dnem DZUP. když Vám nevznikla povinnost přiznat daň - a ta povinnost Vám nevznikla dle § 21 odst. (3) , nic jiného k tomu není.
>před uskutečněným plněním odvést právě FO vedoucí DE?
>Asi jsem natvrdlá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
30. 11. 2005 7:52
Prosím Vás o radu, od 1.10. platí, že u přijatých záloh nemůžu jako FO vedoucí DE vystavit daňový doklad?? Kde to najdu v zákoně?