Re: Pronájem domu a výdaje za podnikáni
Do podnikání si můžete dát co chcete, ale musíte si to obhájit.
Nechal bych si vystavit nájemní smlouvu na bydlení a nájemní smlouvu na prostory pro podnikání. Smlouva by měla obsahovat vymezení nebytových prostor s podlahovou plochou, krát cena za 1 metr. Nájemné by mělo být obvyklé v dané lokalitě. Horší je to za energie, tady byste měl mít samostatné měřiče, dát do podnikání nějaký poměr bude asi špatné. Jako osoba podnikající máte mít také smlouvu o likvidaci vznikajících odpadů s Technickými službami. To zřejmě nemáte, tak raději zvažte, zda to nenechat být po starém nebo na sebe nabalit hodně povinností.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
4. 6. 2018 17:12
Zdravím , mám na Vás jednu otázečku , protože jsem na internetu nic o tomto nenašel.
Máme v pronájmu velký dům kde bydlíme , platíme měsíčně 21 000 Kč + si sami platíme el. + plyn + vodu ( máme na sebe ).Teď mám ale otázku. Podnikám na vedlejší činnost při práci v prodeji zboží přes Eshop , skoro celé horní patro domu využívám pro podnikání ( uskladnění zboží v regálech v jedné obrovské místnosti + místnost na balení balíků a skladování obal. materiálu. mám otázku , jestli si mohu dát alespoň nějakou část nájemného do výdajů , protože pro bydlení využívám pouze 1/2 domu. Od pronajímatele mám přímo dodatek podepsaný že souhlasí s podnikáním v této nemovitosti na moje jméno.V domě mám zřízené jak sídlo podnikání tak i provozovnu pro osobní odběry.
Moc děkuji za rady.
Zdroj: https://www.poradte.cz/spolecnost/52525-pronajem-domu-a-vydaje-za-podnikani.html