Re: Identifikovaná osoba, FA neplátci DP
Moc děkuji za reakci. Jde o grafické služby a odběratel je podnikatel bez povinnosti k dani.
Což jsem netušila, protože mi poskytl údaj VAT ID, ale teď mi z finančáku volali, že v systému jej nemají a tím pádem se k dani nepřihlásil...
Teď jsem to trochu domotala, tak raději znovu a líp :)
- jsou to grafické služby a odběratel je povinný k dani, ale není plátcem DPH. Takže teď hádám u souhrnného hlášení storno řádku? Ale kdo odvede tu daň? Měla jsem za to, že to v celé EU funguje obdobně a odběratel by se tím pádem k DPH registrovat nějakým způsobem měl...
měl by se ve Slovinsku registrovat k DPH, ale těžko ho přinutíte
místo plnění je dle §9/1 ZDPH v zemi, kde má sídlo odběratel (výjimkou je provozovna v ČR)
DPH by měl ve Slovinsku odvést odběratel, on se nesplní povinnost
podala jste i přiznání k DPH a uvedla do ř. 21 nebo jste podala jen SH kód 3?
Podala jsem i přiznání k DPH do ř. 21, vše tak, jak by mělo být. Ideál by byl to předat úřadům ve Slovinsku, z mé strany snad k žádnému pochybení nedošlo... Pochybuji že jsem první, komu se tohle stalo, fakt by mě zajímalo, jak to vyřešit. Asi mi nezbude než o tom dál polemizovat přímo na finančáku :/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
5. 6. 2018 14:19
Zdravím,
snad někdo bude vědět. Jak se postupuje v případě, že jsem identifikovaná osoba a vystavuji fakturu za služby neplátci DPH v zahraničí (Slovinsko)?
Teoreticky by se dotyčný měl stát plátcem DPH nebo ne?
Mockrát děkuji!