Re: Identifikovaná osoba, FA neplátci DP
Moc děkuji za reakci. Jde o grafické služby a odběratel je podnikatel bez povinnosti k dani.
Což jsem netušila, protože mi poskytl údaj VAT ID, ale teď mi z finančáku volali, že v systému jej nemají a tím pádem se k dani nepřihlásil...
Teď jsem to trochu domotala, tak raději znovu a líp :)
- jsou to grafické služby a odběratel je povinný k dani, ale není plátcem DPH. Takže teď hádám u souhrnného hlášení storno řádku? Ale kdo odvede tu daň? Měla jsem za to, že to v celé EU funguje obdobně a odběratel by se tím pádem k DPH registrovat nějakým způsobem měl...
měl by se ve Slovinsku registrovat k DPH, ale těžko ho přinutíte
místo plnění je dle §9/1 ZDPH v zemi, kde má sídlo odběratel (výjimkou je provozovna v ČR)
DPH by měl ve Slovinsku odvést odběratel, on se nesplní povinnost
podala jste i přiznání k DPH a uvedla do ř. 21 nebo jste podala jen SH kód 3?
Podala jsem i přiznání k DPH do ř. 21, vše tak, jak by mělo být. Ideál by byl to předat úřadům ve Slovinsku, z mé strany snad k žádnému pochybení nedošlo... Pochybuji že jsem první, komu se tohle stalo, fakt by mě zajímalo, jak to vyřešit. Asi mi nezbude než o tom dál polemizovat přímo na finančáku :/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 6. 2018 14:19
Zdravím,
snad někdo bude vědět. Jak se postupuje v případě, že jsem identifikovaná osoba a vystavuji fakturu za služby neplátci DPH v zahraničí (Slovinsko)?
Teoreticky by se dotyčný měl stát plátcem DPH nebo ne?
Mockrát děkuji!