Re: Promarněné DPH
OT. A měla / či mohla na to bývalá účetní reagovat? Kdo dostal Výzvu od správce daně? Společnost, nebo externí účetní? Pozor na ukvapené názory.
Společnost mohla neuplatněný odpočet připočítat k pořizovací ceně vozidla. A postupně po dobu odepisování vozidla "rozpustit" do nákladů. Pokud tak neučinila a již není možno do nákladů takto neuplatněný odpočet DPH uplatnit, tak v rámci účetnictví postupujte jako v případě Opravy chyb minulých období.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
8. 6. 2018 12:53
Dobrý den,
společnost si pořídila vozidlo a z tohoto nákupu si nárokovala DPH. Jelikož byl vysoký odpočet, FÚ si vyžádalo fakturu a kupní smlouvu. Bývalá účetní ovšem na toto nereagovala a tak FÚ nárok zamítlo. Teď jsem převzala účetnictví od této paní a bohužel od nákupu vozidla uplynulo už 5 let. V účetnictví na účtu 343 mám ovšem stále tento zamítnutý odpočet. Můžete mi, prosím, poradit co s tím?
Děkuji.