Re: sleva na poplatníka
Firma vás o nic neobrala, v ročním zúčtování daní vám pak uplatní slevu na poplatníka za celý rok. Nebo si podáte daňové přiznání a tak slevu na poplatníka uplatníte. Takže budete mít pak více peněz vrácených.
Nesouhlasím, pokud bylo podepsáno do 15.2.2018 prohlášení poplatníka, měla být sleva uplatněna a zaměstnavatel udělal chybu, kterou by měl v nejbližší výplatě opravit. Zaměstnanec nemusí čekat celý rok na to, na co má nárok a co chybou způsobil zaměstnavatel.
Navíc pokud zaměstnavatel takto postupuje, nemá záruku v tom, že opraví v ročním zúčtování a pokud nemá zaměstnanec povinnost podávat daňové přiznání, tak nevidím důvod, aby podával dobrovolně jenom proto, že zaměstnavatel dělá chyby.
>>>>>dobrý den mám problém který se mnou vedení nehodlá
>>>>>řešit!
>>>>>jedná se o to,že 4 měsíce nebyla uplatńovaná sleva na
>>>>>poplatníka na výplatní pásce která je ve výši 2070kč
>>>>>.Mám za to že mě firma obrala o 8 240kč,které mi jak
>>>>>se domnívám právem náleží.potřebol bych poradit jak
>>>>>dál
>>>>>postupovat a ev.potvrdit moji správnost díky
>>>>>p.Ryšková
>>>>
>>>>ano jako každý rok.Prostě během měsíců 1-4 nebylo
>>>>zůčtováno
>>>>
>>>Firma vás o nic neobrala, v ročním zúčtování daní vám
>>>pak uplatní slevu na poplatníka za celý rok. Nebo si
>>>podáte daňové přiznání a tak slevu na poplatníka
>>>uplatníte. Takže budete mít pak více peněz vrácených.
>>
>>ano mysleli jsme si to ,že by došlo k vyúčtovaní při
>>daních ,ale máme za to ,že musí být daný nějaký
>>podmět
>>od vedení aby došlo k vrácéní ušlé částky.máme řešení
>>že provedeme roční zúčtovaní daně individuálně mimo
>>vlastní firmu.každopádně díky
>
>
>Žádný podnět od vedení není třeba. Je to plně v
>kompetenci účetní, která zpracovává mzdy. Pokud jí byly
>doloženy potřebné doklady (podepsané prohlášení a pod.),
>tak je její povinností uplatnit vám slevu na
>poplatníka, případně provést opravu.
to je sice vše fajn jak je uvedeno vedení mi neumožńuje přístup k účetní a odpověd je že je vše v pořádku proto byl dotaz ev. jak dál postupovat a nelíbí se mi že byla odpověď že mě neobral,když mi každý měsíc chybí ve výplatě 2070 kč a já s tím nesouhlasím tak asi něco není v pořádku
Jak to myslíte, že vedení Vám neumožňuje přístup k účetní? Vy nemáte na mzdovou účetní kontakt? Nevíte, kdo Vám mzdy počítá, abyste se zeptala, v čem je problém? Ještě je otázkou, zda opravdu bylo daňové prohlášení na rok 2018 podepsáno do 15. února 2018 a zda se ke mzdové účetní dostalo, protože jste ho zřejmě nepodepisovala přímo u ní. Ve výplatě za květen už je sleva na poplatníka uplatněna?
Uveďte sem údaje některého měsíce nebo dvou měsíců, třeba za březen a za duben (zatím stačí uvést hrubou a čistou mzdu), abychom se ujistili, že opravdu sleva není uplatňována.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
12. 6. 2018 9:04
dobrý den mám problém který se mnou vedení nehodlá řešit!
jedná se o to,že 4 měsíce nebyla uplatńovaná sleva na poplatníka na výplatní pásce která je ve výši 2070kč .Mám za to že mě firma obrala o 8 240kč,které mi jak se domnívám právem náleží.potřebol bych poradit jak dál postupovat a ev.potvrdit moji správnost díky p.Ryšková