Výpočet průměrného výdělku

• (neregistrovaný)

12. 6. 2018 11:50

Dobrý den,

chtěla bych si ověřit správnost výpočtu průměrného čistého měsíčního výdělku pro Úřad práce u zaměstnankyně. Zaměstnankyně naposledy pracovala v roce 2011 (leden až listopad), pak byla několikrát na mateřské. Jaké období se správně vezme pro tento výpočet? Děkuji za informaci!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 6. 2018 11:59

Kara

Re: výpočet průměrného výdělku
      Určíte pravděpodobný hodinový (hrubý). A z něho obvyklým postupem vypočítáte pravděpodobný měsíční hrubý a z něho čistý.
      Tzn. pravděpodobný hrubý hodinový x 4,348 x její aktuální týdenní úvazek. Vyjde měsíční hrubý výdělek. A z něj vypočtete čistý.

• 12. 6. 2018 12:01

P. (neregistrovaný)

Děkuji Vám za informaci. Já jsem šla do roku 2011 (kdy naposledy pracovala) a tam jsem provedla výpočet z posledního celého odpracovaného čtvrtletí. Tak se nepostupuje?

• 12. 6. 2018 12:14

xJ (neregistrovaný)

Pravděpodobný je ten, který by měla nyní, kdyby pracovala. Má např. zastupující zaměstnanec mzdu, kterou měla ona žena před nástupem na MD? Mají ostatní zaměstnanci stejné mzdy nyní, jako v roce 2011?

• 12. 6. 2018 12:21

Kara

Ovšem jestli tím výpočtem z posledního celého čtvrtletí myslíte to, že jste vzala čisté mzdy a podělila třemi, tak tak se opravdu nepostupuje.
      Jestli tím myslíte to, že jste z toho čtvrtletí vypočítala průměrný hrubý hodinový výdělek, tak tak by se postupovat mohlo, akorát že rok 2011 už je hodně dávno, takže takovýto hodinový průměr už nemusí být nyní pravděpodobný. Musíte zkrátka určit takový hodinový průměr, který je nejvíce podobný pravdě, tzn. jestli končila teď ve 2. čtvrtletí 2018, tak jaký by jí asi vyšel, kdyby pracovala a vydělávala v 1. čtvrtletí 2018.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).