Re: souběh zahr. a tuzem. stravného
dáváme taky jen 1/3-ze školení
Třetí názor - třeba že mu nenáleží nic?
Za mě:
1/3 zákl. sazby zahraničního stravného přichází v úvahu ve 2 případech:
- doba strávená v zahraničí 12 hodin a méně, avšak alespoň 1 hodinu (pokud méně než 1 hodina, zahraniční stravné nenáleží), nebo
- doba strávená v zahraničí nejméně 5 hodin+ současné právo na tuzemské stravné.
Variantu 1/3 pro případ 13 hodin v zahraničí + tuzemské stravné v zákoníku práce nevidím = 13 hodin spadá do intervalu déle než 12 hodin, nejvýše 18 hodin = 2/3.
U pásem více než 12, nejvýše 18 hodin v zahraničí a více než 18 nemá právo na tuzemské stravné na výši zahraničního stravného žádný vliv = jedná se o 2/3, resp. celou základní sazbu.
Pokusím se to zopakovat:
- v zahraničí více než 18 hodin = základní sazba, a to bez ohledu na tuzemské stravné,
- v zahraničí více než 12, nejvýše 18 hodin = 2/3 základní sazby, a to bez ohledu na tuzemské stravné,
- tuzemské stravné + v zahraničí nejméně 5 hodin = 1/3 základní sazby
- tuzemské stravné + v zahraničí méně než 5 hodin = zahraniční stravné 0, doba strávená v cizině se připočte k době na území ČR,
- tuzemské stravné 0 + v zahraničí 1 hodina až 12 hodin = 1/3 základní sazby,
- v zahraničí méně než 1 hodina = zahraniční stravné 0
ještě jednou díky za vysvětlení. jen asi fakt už jsem úplně tupá, ale co je myšleno tím bez ohledu na tuzemské stravné? to že během dne nevznikne nárok? pak tedy pokud vznikne nárok a zahraniční cesta 13 hod, pak 1/3? omlouvám se, že to melu pořád dokola, ale už jsem fakt do toho zamotaná
děkuji
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
12. 6. 2018 12:35
Dobrý den,
moc prosím o radu. čtu pořád dokola §170 zákoníku práce, debatuji tady s kolegy a každý máme jiný názor. v případě když za jeden den přísluší zam-ci za tuzemskou cestu stravné, pak zahraniční stravné v ten samý den je vždy pouze ve výši 1/3??? i kdyby ta zahraniční cesta trvala třeba 13 hod?
prosím moc o radu