Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 6. 2018 13:17
Dobré odpoledne všem diskutujícím.
Prosím o radu pro následující situaci: jsme s. r.o. (plátci DPH) a provozujeme lesnickou činnost. Od nového roku bychom měli zřídit novou provozovnu v Čechách, která má jako hlavní náplň taktéž lesnictví + myslivost, ale je doposud pronajatá jinému subjektu. Od r. 2019, by tedy měla tato jednotka být přičleněna k nám jako naše provozovna - podle informací, které mám k dispozici.
Já už mám nějaké doklady na novou provozovnu teď - zálohovou fakturu na nové auto (protože se údajně čeká na dodání tak dlouho), další fakturu na projektovou dokumentaci k budově a založení rybníka...a teď řeším, jak to budu účtovat: jestli na naši mateřskou firmu a pak - od 1.1.2019 se to přeúčtuje na novou provozovnu...
Dotazů ohledně problematiky je hodně, např. zda u nové provozovny je potřeba zřídit nové IČ nebo bude fungovat pod stávajícím naší mateřské firmy, jestli můžu v Pohodě (náš SW) zřídit novou účetní jednotku pro tuto provozovnu a zda je to možné i v průběhu roku nebo ne. Je toho hodně, co nevím -budu vděčná za jakoukoli radu a také odkazy ohledně daného tématu.
Děkuji všem za rady a ochotu pomoci.
Hezký den.