Re: Faktura s pře.daňovou povinnosti
Děkuji, ale já to nemám jak vypořádat v Maďarsku. My to děláme pro českou firmu. Ta firma je akciová společnost a oni mi tu fakturu schválili. Jenom mi jde o to, že je to na velkou částku a Fú zjišťuje, proč máme velký rozdíl v dph. Nemá si to potom a.s. vypořádat s Maďarskou firmou?
Re: Faktura s pře.daňovou povinnosti
vaše vydaná faktura jiné české firmě , které dodáte a budete montovat pec v Maďarsku - stavební práce + dodání zboží s instalací a montáží, přihlásíte se k plátcovství k DPH v Maďarsku a tam vypořádáte a odvedete DPH dle maďarského zákona o DPH, s naší dph to nemá nic společného.
Kdybyste např. fakturovali na maďarského plátce DPH, tak přenesete daňovou povinnost a on odvede DPH za vás ve svém daňovém přiznání v Maďarsku, ale vy fakturujte na českého plátce DPH..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 6. 2018 8:47
Dobrý den, vystavila jsem fakturu dle smlouvy o dílo pro firmu v tuzemsku, ale montáž, včetně materiálu bude v Maďarsku. Fakturu jsem dala v režimu PDP-stavební práce. Jedná se o montáž velké kalíci pece. Je to prosím správně? Děkuji