Re: ELDP důchodce
Podle mého názoru to máte správně. Do odečtených dob se uvádí i např. neplacené volno, které se ve vyloučené době neukáže. Odečtené doby se navíc odečítají od celkových dnů.
U kódu s D uprostřed (1D+) se jedná o práci po násroku na starobní důchod a ELDP se vedou kvůli tomu, aby bylo možno vyhodnotit, že je odpracováno 360 dnů a lze na žádost zvýšit důchod o 0,4 % výpočtového základu. Dny ale musí být opravdu odpracované, takže já bych neodpracované dny odečetla a vykázala v odečtených dobách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
15. 6. 2018 13:17
Dobrý den,
můžete mi prosím říct vaše názory?
Důchodce pracuje celý rok na HPP, ve 12. měsíci úmrtí manžela - 3 dny volno, na ELDP vykázáno jako 3 dny v odečtených dobách. Na OSSZ mi řekla paní, že tohle ještě neřešila u důchodce a že by to vykazovala jako odpracovanou dobu. Chci si jenom ověřit, jestli jste se s tím někdo nesetkal.
Děkuji