Re: platba ze soukromého účtu
A jak evidujete ostatní platby, které provádí OSVČ ze svého soukromého bankovního účtu? Kolik jich má cca do roka?
Pokud je výdajů či příjmů placených ze soukromého účtu OSVČ více, tak zadávám v agendě banky. A podle toho, kolik má na účtu soukromých plateb, buď zadávám všechny platby (většinou když má soukromý účet spíš pro potřeby podnikání), nebo zadávám pouze dotčené platby. V druhém případě pak vyrovnám na konci roku stav účtu tak, aby byl bankovní účet k 31.12. nulový.
Děkuju vám za odpovědi, já se budu držet toho výpisu ze soukr.účtu ke kreditní kartě, stejně je tam většina plateb do podnikání, a budu evidovat výdaje ( příjmy tam nejsou ) a zadám platba neurčena. Myslíte , že bych mohla dát do výdajů i úroky, když všechny výdaje, co na tom výpisu jsou, slouží k podnikání?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
17. 6. 2018 21:26
prosím,poraďte mi, OSVČ platí naftu v EUR ze svého soukromého úvěrového korunového účtu. Jedná se o DE. Mám evidovat výdaje podle výpisu z tohoto účtu podle přepočtu banky nebo přepočítat EUR podle denního kurzu a evidovat je jakoby v hotovosti, děkuji