Re: Přechod ze zaměstnání na OSVČ při ne
Od 1.7. budete OSVČ na hlavní činnost s povinností placení 'minimalnich' zaloh na sociální a zdravotní pojištění. Dle mého názoru tuto skutecnost hlásit nyni na ZP a ČSSZ nemusíte, uvedete až v Přehledech OSVČ za rok 2018.
Je jen zajímavé, že mi v zaměstnání řekli, že když mám tu neschopenku, tak se nesmím nahlásit na úřad práce. Z toho mi vyplynulo, že zatím ani nesmím nastoupit do jiného zaměstnání, tedy ani přejít s podnikáním na hlavní činnost.
Trochu zmatek.
I když teď svoji činnost neprovádím, chodí mi z mateřské firmy pravidelně provize, takže když bych přerušila podnikání, zastavili by mi provize, což není dobrá varianta. Takže asi by byla lepší možnost, nechat si dobrovolně ukončit neschopenku a začít platit zálohy.
Moc Vám děkuji za přínosnou komunikaci a přeji ať se Vám daří :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
18. 6. 2018 7:47
Prosím o radu. Výpovědní lhůta v zaměstnání mi vyprší 30.6., ale mám od 28.5. neschopenku asi do min. konce července, možná i déle. Podnikám na vedlejší činnost a od 1.7. jsem chtěla přejít s podnikáním na hlavní činnost. Tak teď nevím, kdy tuto změnu hlásit na úřadech, jestli hned toho 1.7. nebo až mi skončí ta neschopenka?