Re: DPČ nebo DPP pro externí účetní?
Ještě by mě tato problematika zajímala z hlediska výhodnosti jak pro zaměstnance, tak pro zaměstnavatele? Myslím, že práce nepřesáhne 25 hodin měsíčně, kdyby byla odměna 100 Kč za hodinu hrubého, je podle mě výhodnější DPP - pokud je tedy možné ji použít. Děkuji za případně vyvedení z omylu.
Re: DPČ nebo DPP pro externí účetní?
Na "opakovanou práci" se už u DPP nehraje. Pokud se vejdete do 300 hod/rok a 10 000 Kč měsíčně hrubého, tak je lepší DPP.
Ale to určitě jako účetní víte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
19. 6. 2018 8:27
Dobrý den, k 30.6. odcházím z nynějšího zaměstnání, kde jsem měla na starosti administrativu eshopu a účetnictví (malý rozsah). Dokud se nenajde někdo jiný, měla bych externě zpracovávat účetnictví nadále, tzn. jednou za čas přijet, udělat mzdy (2 zaměstnanci), čtvrtletně dph a měsíčně KH. Předpokládám, že cca 2-3 měsíce to takto bude probíhat. Mám zvolit DPČ nebo DPP? Bude to opakovaná práce, tak myslím, že DPČ, ale jistá si nejsem.
Děkuji za rady a přeji hezký den.