Re: žádost o důchod - nemoc
O tom, kdy požádá o důchod si stejně rozhoduje zaměstnanec.
Takže požádá ,až bude uschopněn.Pokud má nárok od 31.1.06, může o něj klidně požádat od 31.6.O6 s tím, že jeho dosavadní
pracovní poměr by měl být z tohoto důvodu dohodou ukončen
dne 30.1. a od 31.1.,06( raději od 1.2.) uzavřen nový pracovní poměr s důchodcem(na dobu určitou, nejdéle pak na dobu 1 roku) . Pak může jít klidně marodit od 5.2. Jelikož uvádí, že nemoc předpokládá až do konce dubna, je pro něj právě toto nevýhodné v tom smyslu, že si odčerpá tolik dnů nemoci z možných 84 kal.dnů, které může mít důchodce max.proplaceny. Myslím si, že mu jde hlavně o toto.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
30. 11. 2005 12:12
Zaměstnanec má jít do důchodu 31.1.06 Teď přišel s tím, že má plánovanou operaci 5.2.06 a jestli bychom mu neukončili pracovní poměr až po skončení nemocenské tj. asi v 4/06. Že by to pro něj bylo výhodnější, zažádat si o důchod až pak. Můžete mi, prosím, někdo vysvětlit v čem? V rozdílu nemocenské a důchodu za ty 3 měsíce? Důchod mu přece zůstane stejný, ne? Už to tady do mě tlačí 2 hodiny. Nechci být pes, ale na druhé straně si nechci dělat zbytečně problémy, pokud by mu to skutečně nepřineslo nějaký výzmnamnější přínos. Děkuji.