Hlavní navigace

Vyživovaná osoba

  • (neregistrovaný)

    3. 7. 2018 11:48

    Dobrý den, prosím moc o radu. Počítám srážku exekuce nepřednostní pohledávky na zaměstnance. Je rozvedený, má družku, se kterou žije. Má dceru, které je 23 let a přišel výkon rozhodnutí na placení výživného. Jen by mě zajímalo, kolik osob se bude počítat jako vyživované. Řekla bych, že jen ta dcera. Je to tak správně?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 7. 2018 12:23

      jasná. (neregistrovaný)

      Re: vyživovaná osoba
      Pokud je ta exekuce na výživné té dcery, tak tu dceru nemůžete do vyživovaných osob započítat, taktéž družka nepatří do vyživovaných osob.

    • 3. 7. 2018 12:41

      p. (neregistrovaný)

      Re: vyživovaná osoba
      výkon rozhodnutí přišel na placení výživného na dceru už dříve. Ona žije s matkou a studuje. Tedy srážím 3200,- pravidelně každý měsíc. Jen minulý týden přišla nepřednostní pohledávka na něco jiného než je výživné a já teď řeším, kolik má vlastně vyživovaných osob.

    • 10. 7. 2018 12:02

      ... (neregistrovaný)

      Re: vyživovaná osoba
      Zákon počítá pouze s jednou základní nezabavitelnou částkou pro všechny exekuce, které v daném měsíci řešíte (§278 OSŘ). Nemůžete proto počítat s jednou základní částkou pro nepřednostní exekuci a jinou pro výživné. Pokud jedna z exekucí/soudní výkon rozh. je pro výživné, potom dceru při výpočtu nezabavitelné částky nepočítejte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).